SPREMA SE KRALJEVSKO VENČANJE Plivala je za časni krst a evo kako će izgledati njihova srpska svadba
Foto: Dragana Udovičić

Vole našu tradiciju

SPREMA SE KRALJEVSKO VENČANJE Plivala je za časni krst a evo kako će izgledati njihova srpska svadba

Pop kultura -

Prinčevski par je za 15. jul zakazao tradicionalno crkveno venčanje na Oplencu, a ceremonija će biti održana na Belom dvoru.

Falon Rajman Karađorđević (22), Engleskinja škotskog porekla, postala je supruga princa Đorđa Karađorđevića 5. jula prošle godine u Škotskoj, a oni planiraju da venčanje obave i po našim običajima. Mlada je otkrila detalje.

"Svadbenu haljinu će mi napraviti kreatorka iz Srbije, koja je sarađivala i sa Ljubicom Karađorđević na njenoj venčanici. Još smo u fazi biranja i usaglašavanja oko toga kako bi ona trebalo da izgleda. Sve je tako uzbudljivo i veoma sam srećna zbog biranja haljine", otkrila je Falon Rajman Karađorđević.

Kada je kosa u pitanju, svoj izgled mlada će poveriti našem poznatom frizeru Milanu Sariću, koji je bio zadužen i za frizuru princeze Ljubice Karađorđević.

"Radujem se saradnji sa Milanom koji uvek uradi izvanredan posao. Što se ceremonije tiče, rano je da govorimo o detaljima, ali sam sigurna da će sve biti savršeno", kaže s osmehom srpska princeza škotskog porekla.Za ovu posebnu priliku u Beograd će doći i englesko plemstvo.

"Moja porodica i bliski prijatelji će doći iz Engleske da zajedno proslavimo srpsko venčanje", rekla je naša sagovornica.

Kraljevski vitezovi će takođe prisustvovati venčanju, s obzirom na to da je Đorđe pokrovitelj kraljevskog reda vitezova.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Iako su građansko venčanje imali u škotskom selu Gretna Grin 5. jula 2016, čuvenom po romantičnim venčanjima u skladu sa škotskom tradicijom, crkveno venčanje biće organizovano 15. jula po srpskim običajima u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.

Ovo mesto veoma je važno porodici Karađorđević zbog istorije i svetosti koju čuva. Baš na tom posebnom mestu, nakon 94 godine održano je prinčevsko venčanje prošle godine, kada su Ljubica i Mihailo Karađorđević, Đorđev brat, izgovorili sudbonosno "da".

Nakon svečane ceremonije, baš kao i tada, mladenci će brojne zvanice iz zemlje i inostranstva ugostiti na Belom dvoru.

Princeza je nekoliko puta bila u našoj zemlji, a svaki put kada dođe zapazi nešto novo i oduševi se. Ona obožava našu tradiciju, obilazi muzeje, mnogo toga je čula o našoj istoriji, pa nije čudo što je nedavno kod Kule Nebojše učestvovala u krstovdansko-bogojavljenskom plivanju za časni krst koje su organizovali Kraljevski vitezovi Srbije.Falon i Đorđe se poznaju godinama, a ljubav se rodila kada ju je princ prvi put, kao drugaricu, doveo u Srbiju pre dve godine. Ona za Đorđa kaže da je pravi džentlmen i da se od samog početka prema njoj ponašao kao prema princezi. Đorđe Karađorđević je stariji sin pokojnog princa Tomislava i princeze Linde.

Poreklo Falon Karađorđević

Falon je rođena i odrasla u engleskoj grofoviji Sari. Ime je dobila po liku Falon Karington iz serije "Dinastija". Odmalena trenira karate, kojim se danas profesionalno bavi. Ona je fitnes i karate instruktor, a bavi se i plesom. Falon i Đorđe žive na selu u Engleskoj.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

(Blic/Ana Đokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track