(FOTO) DESET NAJBOLJIH MLADIH GLUMACA: Ovo su nove nade srpskog filma i pozorišta!
Foto: M.Lopičić, D.Drevišagić, D.Udovičić

Zvezde u usponu

(FOTO) DESET NAJBOLJIH MLADIH GLUMACA: Ovo su nove nade srpskog filma i pozorišta!

Pop kultura -

Desetak glumačkih velikana od Dragana Nikolića preko Mire Stupice do Relje Bašića stupilo se na nebesku scenu tokom protekle dve godine. Na njihovo mesto u pozorištu i na filmu dolaze mlada i nova lica, a Kurir vam predstavlja naš izbor od deset zvezda u usponu.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Jovana Stojiljković (27)

Iza nje je godina odličnih uloga na filmu i u pozorištu. Prvu premijeru imala je na Kanskom festivalu u ostvarenju "Panama". U pozorištu igra u "Kazimiru i Karolini", predstavi koja je dobila gotovo sve nagrade na Sterijinom pozorju, i u "Detroitu" i "Ćelavoj pevačici" - sve tri predstave su u beogradskom Ateljeu 212, i u JDP u "Hamletu" gde tumači Ofeliju. Jovana je dete s klase Dragana Petrovića Peleta.

Foto: Promo
Foto: Promo

Strahinja Blažić (27)

U filmu "Bićemo prvaci sveta" Strahinja Blažić tumači glavnu ulogu i lik oca jugoslovenske košarke Nebojše Popovića. Iako vrlo mlad, on je pokazao svoje vrhunsko glumačko umeće i pozorištu u predstavama "Pijani", "Ukalupljivanje" i bajci "I živeli su srećno". Takođe, Peletovo dete.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Milena Živanović (27)

Dobila je ime, kako kažu, po glumici Milene Dravić jer se frizirala u salonu njene rođake. Nije naslednica čuvenog barda Milivoja Živanovića. Glumu je završila u Beogradu u klasi Biljane Mašić. Igra velike pozorišne uloge u Pozorištu na Terazijama, a na velikom platnu je zablistala u filmu "Amanet". Odlična je i kao Etid Pjaf.

 Foto: Atelje 212
Foto: Atelje 212

Filip Hajduković (22)

Student glume u klasi Srđana Karanovića. Prvu veliku ulogu dobio je u Ateljeu 212 u predstavi "Deca radosti", gde tumači lik pevača inspirisan Milanom Mladenovićem. Za njega kritičari kažu da je bolji kao pevač nego kao glumac. Ipak, u novom komadu "Ljubav, ljubav, ljubav" demantuje njihove loše kritike.

Foto: Promo
Foto: Promo

Marta Bjelica (26)

Izdanak je škole glume Dragana Petrovića Peleta. Na svojim plećima je sjajno iznela debitantsku ulogu u filmu Olega Novkovića u "Otadžbina". U na sceni Jugoslovenskog dramskog igra novinarku u komadu "Slučajna smrt jednog antihrista", dok je u Ateljeu 212 sjajna u drami "Pijani".

Foto: Igor Mandić
Foto: Igor Mandić

Dejan Dedić (27)

Dejan Dedić rodom je iz Prokuplja. Upisao je glumu već sa 17 godina u klasi profesorke Gordane Marić. Stalni član je Ateljea 212, a igrao je zapažene uloge u serijama "Jagodići", "Bićemo prvaci sveta", "Ubice mog oca" i filmu "Panama" koji je premijerno prikazan u Kanu.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Vučić Perović (28)

Vučić Perović, rođen je 1989. i po nacionalnosti je Crnogorac. Danas živi u Beogradu, dok je njegova porodica u Kotoru. Nije upisao na Cetinju, već u klasi Dragana Petrovića Peleta. U jednom intervjuu izjavio je da mu je Dragan uzor i jedan od omiljenih glumaca. Slavu je stekao zbog uloge Metodija u seriji "Sinđelići", a zapaženu epizodu odigrao je ovogodišnjem pobedniku Festa filmu "Rekvijem za gospođu J.".

Foto: JDP
Foto: JDP

Jovana Gavrilović (28)

Glumu je završila kod Srđana Karanovića u klasi koju je birao pokoji Vladimir Jevtović. U Jugoslovenskom dramskom pozorištu igra u predstavama na tekućem repertoaru. Njen talenat otkrio je prvi Predrag Miki Manojlović, koji joj je poverio da igra glavne uloge u njegovim režijama predstava "Dok nas smrt ne razdvoji" i "Romeo i Julija".

Marija Bergam (26)

Marija Bergam, rođena Kotoranka iz Stoliva, diplomirala je glumu u Beogradu u klasi Biljane Mašić. Udata je za kolegu Rašu Bukvića i u svojim policama već ima jednu Sterijunu nagradu. Konačno je dobila priliku da pokaže svoj glumački talenat u seriji "Senke nad Balkanom" reditelja Dragana Bjelogrlića.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Miodrag Miša Dragičević (23)

Trebalo je da postane košarkaš. Sedam godina je živeo taj san i trenirao, ali nije dobio stipendiju za studije u Americi. Bolest mononukleoza ga je odvojila od sporta. Da mu se ona nije dogodila, Miodraga nikad ne bismo gledali u seriji "Čizmaši" kao ni predstavama u Atelja, Narodnog pozorišta i JDP. Rođeni brat je glumice Tamare Dragičević i još nekoliko meseci student glume u klasi Biljane Mašić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVAKVU DIVLJU JE NIKAD NISMO VIDELI: Sloboda Mićalović nekontrolisano RUŠI sve oko sebe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track