NIKO KAO BATA ŽIVOJINOVIĆ: Nikad u karijeri nije odbio nijednu ulogu
Foto: Printscreen

Uoči godišnjice smrti glumalke legende

NIKO KAO BATA ŽIVOJINOVIĆ: Nikad u karijeri nije odbio nijednu ulogu

Pop kultura -

Velimir Živojinović ostaće još dugo rekorder - snimio je 280 filmova i 50 TV projekata

Bliži se godinu dana otkako je Velimir Bata Živojinović otišao među besmrtne.U Kuriru ćete narednih dana pročitati manje poznate detalje iz života čuvenog Valtera, koje želje nije uspeo da ostvari tokom života i šta danas kažu njegovi najbliži i kolege.SuperioranBata će u istoriji filma ostati upamćen kao glumac koji nije odbio nijednu ulogu. Iza sebe je ostavio više od 280 filmova, preko 50 TV projekata i samo dvadesetak pozorišnih predstava. Niko nije uspeo da iza sebe ostavi toliko epskih uloga kao on. Zato su ga i zvali Životinja!

Bilo da je imao epizodu, kao u „Raljama života“, gde glumi hvalisavog Srbina kog Štefica Cvek zove Trokrilni, ili je lukavi Mirta u „Skupljačima perja“, njegove uloge su se pamtile! Bio je toliko superioran da su i veliki glumci ostajali u njegovoj senci.Radio je dokle ga je služilo zdravlje, do pre četiri godine. Tada je snimio film „Led“, u kojem je igrao deda Životiju. Pre godinu dana za njim je plakala cela Jugoslavije, a on bi verovatno i danas ponovo:

Živi kroz uloge

- Samo ću da vas gledam šta radite, jer ja nikad neću umreti! I posle Bate živeće Valter i još mnogo, mnogo likova.LJubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track