Otvoren 70. Međunarodni kanski filmski festival.

(VIDEO) NJEMU SADA ZAVIDE SVI MUŠKARCI: Strasnim poljupcem Monika Beluči šokirala sve u Kanu!

Pop kultura -

Francusko-američka glumica Lili-Rouz Dep i iranski reditelj Ašgar Farhadi proglasili su otvorenim 70. Međunarodni kanski filmski festival.

Pored 19-godišnje glumice, ćerke Vanese Paradi i Džonija Depa, reditelj Farhadi poželeo je posetiocima festivala "12 dana punih entuzijazma i dijaloga, 12 dana za otkrivanje filmova koji će vas naterati da razmišljate o stanju čovečanstva".

Monika Beluči je zajedno sa francuskim komičarem Aleksom Lucom, vodila program, a publici je predstavljen film "Ismailski duhovi" Arnoa Deplešena.

Međutim, kako bi zabavila goste, Monika, koja će i da zatvori ovogodišnju smotru, otplesala je, a potom i iznenada poljubila komičara. Ovaj poljubac dočekan je sa oduševljenjem, a mnoge je šokirala smelost.

Na festivalu koji će trajati od 17. do 28. maja takmičiće se 19 filmova za prestižnu Zlatnu palmu, a ukupno 50 filmova će biti prikazano u takmičarskom programu i u drugim sekcijama.

Crvenim tepihom su prodefilovale brojne svetske zvezde. Američka glumica Džulijan Mur, obučena u crveno, Suzan Sarandon, Robin Rajt i El Faning u belom popele su se poznatim kanskim stepenicama.

Uz čuvene stepenice popele su se i Francuskinja Sandrin Kiberlen, koja ove godine predsedava žirijem za Zlatnu kameru, i Španjolka Rosi De Palma, jedna od omiljenih glumica ovogodišnjeg predsednika žirija Pedra Almodovara.Nasmejani Almodovar obučen skroz u crno, uključujući i leptir mašnu, prošetao je crvenim tepihom pre ceremonije, a pored njega i član žirija američki glumac Vil Smit koji nije mogao da prestane da se rukuje sa svojim obožavaocima.

Ona je odala počast Almodovaru "čoveku koji voli žene" i odigrala ples sa francuskim komičarem Aleksom Lucom.Almodovar je u govoru na svečanopsti poželeo da 19 filmova u zvaničnoj konkurenciji "hrane i inspirišu".

"Obećavam da ću biti subjektivan, strastven i blag", rekao je Almodovar pre no što su na scenu izašli ostali članovi žirija: američki glumac Vil Smit, kineska glumica Fan Bingbing, italijanski reditelj Paolo Sorentino, i francuska glumica i rediteljka Anjes Žaui.

Gledaocima je su prikazana dva odlomka iz filmova u konkurenciji, a potom je festival zvanično otvoren filmom reditelja Arnoa Deplešena "Les Fantomes d'Ismael" (Duhovi Ismaila). Posle prikazivanja filma oko 800 zvanica pristustvovaće zvaničnoj večeri u Hotelu "Martinez", na drugom kraju Kroazete.

Zlatna palma, ove godine zbog jubileja Festivala ukrašena desetinama dijamanata, biće uručena 28. maja.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track