KOJO OTKRIO KAKAV JE GIDRA BIO ČOVEK: Izvukao me iz vojske, odveo u kafanu, nahranio i dao brdo para
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen

Rado se priseća glumačke legende

KOJO OTKRIO KAKAV JE GIDRA BIO ČOVEK: Izvukao me iz vojske, odveo u kafanu, nahranio i dao brdo para

Pop kultura -

Tokom osamdesetih kada se pojavio serijal „Lude godine” u nekadašnjoj Jugoslaviji nije postojao poznatiji klinac od Nikole Koja. Uloga malog Miše ga je proslavila, a glumac se rado prisetio i detalja u vezi sa istinskim simbolom tog serijala – Dragomirom Bojanićem Gidrom.

Kojo se prisetio jedne zime, kada je služio vojsku, i postupka svog "filmskog dede", koji će mu zauvek ostati urezan u pamćenje.

"Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu... Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra.

POSLEDNJI DANI GIDRE NA VMA: Sestre su mu švercovale cigarete, a on zasmejavao RANJENIKE!

"Šta čekaš? Ulazi", kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao.

Foto: Printskrin/Jutjub
Foto: Printskrin/Jutjub

Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali.

Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Rekoše mi da je tako Milivoje Živanović brinuo o njemu i drugim glumcima - klincima. Želeo je da vrati tu pažnju i da se nastavi tradicija. To je bio Dragomir Bojanić Gidra", ispričao je Nikola Kojo anegdotu iz vojske.

(Nedeljnik.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) KOMIČNO UMESTO ROMANTIČNO: Pogledajte kako je Nikola Kojo nasmejao Ninu Badrić na snimanju spota

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track