CELI SVET IM SE DIVI A BEŽALI SU IZ ŠKOLE: Stekli su slavu, a nisu završili ni srednju školu
Foto: Profimedia

NEMAJU SREDNJOŠKOLSKU DIPLOMU

CELI SVET IM SE DIVI A BEŽALI SU IZ ŠKOLE: Stekli su slavu, a nisu završili ni srednju školu

Pop kultura -

Danas su cenjeni i uspešni u svom poslu, ali školske klupe im nisu odgovarale. Svoj zanat su brusili na pozornicama ili tečajevima, a srednjoškolsku diplomu nikada nisu dobili.

Ketrin Zita Džons

Ketrin Zita Džons je u 15. godini odustala od školovanja i preselila u London gde se posvetila glumačkoj karijeri. Od malena je nastupala u lokalnim pozorištima, pa je znala da je gluma ono čime želi da se bavi. Kasnije je upisala umetničku školu gde se specijalizovala za mjuzikle.

foto: Profimedia

Nikolas Kejdž Nikolas Kejdž je glumac koji je od umetničke škole odustao sa 17 godina, kako bi mogao da se posveti glumi. Godinu dana kasnije, već je dobio prvu ulogu na TV-u, u seriji "Best of Times". Inače, Nikolas dolazi iz velike porodice filmaša. Njegov stric je kultni reditelj Frensis Ford Kopola.

foto: Profimedia

Robert de Niro Robert de Niro, pre nego je dobio ulogu u "Kumu", nije bio zvezda. Živeo je u Njujorku, gde je dva puta upisivao privatne škole, ali ni jednom nije diplomirao. Uoči svog 17. rođendana, De Niro je napustio školu kako bi pohađao glumačke studije. Prvu ulogu je ostvario sa 20 godina, u filmu Brajana de Palme "The Wedding Party".

foto: Profimedia

Robert Dauni Džunio Robert Dauni Džunior je prvi glumački posao imao već sa pet godina, kada je glumio sa ocem. Nakon što su mu se roditelji razveli, odustao je od škole. Tada je imao 17 godina. Ubrzo mu je karijera krenula uzlaznom putanjom, ali sve je propalo zbog problema sa zavisnošću i zakonom. Danas je jedan od najplaćenijih glumaca na svetu.

foto: Profimedia

Kameron Dijaz Kameron Dijaz je glumica koja je u tinejdžerskim godinama bila uverena da će postati manekenka. Sa 16 godina je odustala od škole, kako bi se posvetila manekenskim angažmanima. Upravo je zbog uspešne manekenske karijere uspela doći do Holivuda.

foto: Profimedia

Dru Barimor Dru Barimor je već kao dete postala zvezda zbog uloge u filmu "E.T". Prvi put se pred kamerama pojavila sa samo sedam godina. Od tada je gradila glumačku karijeru, pa je obrazovanje zapostavila. Iako je u mlađim danima bila problematična, te se vrlo rano suočila sa zavisnošću, Dru je uspela da se izvuče i nastaviti karijeru u filmu.

foto: Profimedia

Džoni Dep Džoni Dep je već sa 13 godina odustao od škole jer je hteo da bude rok zvezda. Pridružio se lokalnom rok bendu sa kojim je planirao da pokori svet. Godinama kasnije, njegova tadašnja supruga upoznala ga je sa svojim bivšim dečkom Nikolasom Kejdžom. Upravo je Nikolas nagovorio Džonija da isproba glumu, pa ga je poslao svom agentu.

foto: Profimedia

Al Paćino Iako je postao jedan od najvećih glumaca u istoriji Holivuda, Al Paćino nije bio uzoran učenik. Sa 17 godina je odustao od škole, nakon što je pao svaki predmet osim engleskog jezika. Zbog toga se posvađao sa majkom, pa je otišao iz porodičnog doma. Kasnije je počeo da glumi u pozorištu, a sa strane je radio mnoge obične poslove kako bi preživio. Jedno vreme je spavao na ulici ili po dnevnim boravcima kolega iz pozorišta.

foto: Profimedia

Kventin Tarantino

Kventin Tarantino je, kada je imao 16 godina, smatrao da više može da nauči sam nego u školskoj klupi, stoga je odustao od škole. I bez srednjoškolske diplome, Tarantino je postao vrhunski stručnjak u svom polju, a svoju karijeru gradio je polako, pa je prošao gotovo sve poslove u procesu produkcije i distribucije filma.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/24sata.hr/Foto Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track