Sanja Kerkez: Opera Norma je kruna svake karijere
Foto: Dina Johnsen

Uoči premijere

Sanja Kerkez: Opera Norma je kruna svake karijere

Pop kultura -

Novu ulogu sam dugo čekala. Zahvaljujući njoj ću moći još više da se razvijam kao umetnik

Sanja Kerkez, danas jedan od naših najcenjenijih i najpoznatijih soprana, veća je zvezda van granica Srbije nego u svojoj domovini.

Konačno će dobiti priliku da pokaže raskošni talenat večeras u Narodnom pozorištu, gde će zapevati u čuvenoj Belinijevoj lirskoj tragediji „Norma“.

- Norma je uloga koju dugo čekam. Ona je kruna karijere svakog soprana. Zahvaljujući njoj ću, naravno, moći još više da se razvijam kao umetnik - započinje priču Sanja.

Više od godinu dana peva u Zagrebačkoj operi HNK glavnu ulogu u „Travijati“. Kad ona nastupa, rasprodate su sve karte.

- Počastvovana sam zbog ukazanog poverenja. Operu u Zagrebu vodi čuveni maestro Nikša Bareza. Tamo se uvek osećam predivno i dobrodošlo i imala sam prilike da upoznam sjajne ljude i umetnike - naglašava srpska primadona.

Za razliku od Beograda, u svetu, gde nastupa, kritike su rigorozne, a za Sanju su one uglavnom bile odlične, posebno nedavno u Budimpešti:

- Kritika je dragocena za svakog umetnika, jer pevač najbolje uči dok god je na daskama. Ne možete se dopasti svakom. U operskom biznisu, ako mogu tako da ga nazovem, stvari ne mogu da funkcionišu bez menadžera. U Mađarsku sam dospela zahvaljujući preporuci Sandre Milankov, koja brine o meni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track