(FOTO) DRUŽENJE SA POZNATIMA NA 12. FOTOSOFIJI: Oprobali su se u ulozi hemičara i zavodnica, a evo kako je ispalo...
Foto: Krume Ivanovski

SEMINAR FOTOGRAFIJE

(FOTO) DRUŽENJE SA POZNATIMA NA 12. FOTOSOFIJI: Oprobali su se u ulozi hemičara i zavodnica, a evo kako je ispalo...

Pop kultura -

Glumci, sportisti i tv-voditelji iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine pozirali su u utorak 13. juna polaznicima Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju koji se već dvanaest godina održava pod vođstvom fotografa Damira Hoyke.

Tako je na snimanjima u Termama Tuhelj u sklopu "Celebrity Daya", glumica Ana Maras Harmander pokazala koliko visoko može skočiti dok je najbrža Hrvatica, atletičarka Matea Parlov, iznenadila sve preobrazbom u pin up devojku.

foto: Krume Ivanovski

Patike je zamenila visokim petama, a sportski dres haljinom te je bila jedan od najtraženijih ženskih modela. Na idućem fotosešnu seminaristi su je zamislili kao srednjevekovnu ratnicu, s lukom i strelom, a njena meta bio je Hoyka, odnosno jabuka na njegovoj glavi.

foto: Krume Ivanovski

"Osim što za vreme seminara moram imati povjerenje u svoje 'fotosofe' da će snimiti dobru fotografiju, ovaj put sam morao verovati i gostima da neće zakazati, pogotovo u tako delikatnim situacijama kao što je bila ova s Mateom Parlov", rekao je Hoyka koji seminaristima uvek preporučuje da umesto klasičnog, naprave otkačen portret, koji je gotovo na granici nerealnog.

foto: Krume Ivanovski

Tako se, između ostalih, sportski novinar Vlado Boban pretvorio u hemičara, a glumica Daria Lorenci u zavodnicu iz šezdesetih... a pozirali su još zagrebački glumci Nataša Dangubić i Duško Valentić, slovenska pevačica Kataya, glumica iz BiH Amina Hamzić...

Nakon snimanja celebrity portreta, goste Fotosofije je čekao novi zadatak. U saradnji s Atletskim klubom Dinamo Zrinjevac iz Zagreba organizovana je trka na tri i šest kilometara gde su u muškoj kategoriji najbolji bili skijaš Natko Zrnčić Dim i gimnastičar Mario Možnik, koji je za vreme trke sve zabavljao gimnastičkim figurama. Trčali su još i glumac Goran Grgić kao i njegova supruga Ivana, meteorologinja Dunja Mazzoco, stonoteniser Zoran Primorac, tv voditelj Ognjen Vukojević, novinar Hrvoje Hrengek...

foto: Krume Ivanovski

(Kurir.rs, Foto: Krume Ivanovski)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track