MUZIČARA IZ ČAČKA OBOŽAVAJU KINEZI: U Kini sam novi Valter!
Foto: /

Hit priča

MUZIČARA IZ ČAČKA OBOŽAVAJU KINEZI: U Kini sam novi Valter!

Pop kultura -

Bio sam iznenađen kad me je na aerodromu sačekalo stotinak ljudi, koji su išli svuda za mnom. Rekli su mi: „Znamo Valtera, Noleta i tebe“, kaže Luk Blek

Luka Ivanović, poznatiji kao Luk Blek, održaće koncert 15. jula u Kulturnom centru Grad, a kako sam kaže, ne bi ga iznenadilo da u publici vidi dosta fanova iz Kine, gde je velika zvezda.

- Nisam mogao da verujem kad su me pozvali da održim nastup u Šangaju, Pekingu i Guangžou. Bilo je fantastično. Bio sam iznenađen kada me je na aerodromu sačekalo stotinak Kineza, koji su išli svuda za mnom. Rekli su mi: „Znamo Valtera, Noleta i tebe!“ Za mene je to bila ogromna čast. Čak su mi donosili i Noletove zastave da ih potpisujem - kaže mladi Čačanin, koji u Kini ima milionske preglede.

Uzori su mu bili Džon Lenon, Dejvid Bouvi i Elton Džon, ali sada voli da eksperimentiše sa zvukom.

- Pohađam časove klasičnog pevanja i klavira i odlučio sam da napravim miks modernog i klasičnog zvuka. Nedavno sam u Berlinu imao nastup na kome sam pevao operu, ali uz tehno muziku. Svi su bili oduševljeni - priseća se Luka.

Luk Blek se na regionalnoj sceni pojavio 2015. godine, kad je postao prvi domaći izvođač koji je potpisao za „Juniverzal mjuzik grup“. Inspiraciju, kako kaže, pronalazi u „neoslavik“ priči, to jest istraživanju i upotrebi slovenske mitologije i tradicije.

- Jedno vreme nisam bio siguran da li treba da mi prija kada ljudi kažu da ne izgledam kao da sam odavde. Hteo sam da napravim barijeru između toga, da se otklonim od onoga što je neka generalizovana slika Slovena, ili još uže Srba. Uvek su mi bili zanimljivi tradicija i folklor naše zemlje i na to sam ponosan. Svako ko je poželeo da bude moderan Sloven može to da bude, bez obzira na to koju muziku sluša, koliko poštuje tradiciju i slično. To unosim u svoju muziku - završava Luka.

Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track