KUSTURICA OTKRIO NAJNOVIJE PLANOVE: Počinje snimanje filma u Kini!
Foto: Aleksandar Jovanović

VRISAK

KUSTURICA OTKRIO NAJNOVIJE PLANOVE: Počinje snimanje filma u Kini!

Pop kultura -

Reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da će u julu ili avgustu sledeće godine u Kini početi snimanje svog novog filma radnog naziva "Vrisak".

Kusturica je novinarima otkrio da je pre 10 dana, kada je imao koncert u Ssangaju, potpisao ugovor sa jednom od najvećih kineskih firmi "Prljavi majmun" za snimanje novog filma.

Film, prema njegovim rečima, govori o moralnoj dilemi mladog čoveka, gimnastičara, koji prati pandu u Evropu.

On se u Kini zaljubljuje u ženu, koja ulazi u turbulentni period svog života pošto njen otac, koji pokušava da ostvari kapitalistički san u Francuskoj, ulazi u velike dugove i zelenaš, kome duguje novac, traži njegovu ćerku da bi mu oprostio dug.

"Tu se film pretvara, rekao bih, u savremenog 'Taksistu', film iz sedamdesetih godina, gde dečak reaguje emocionalno na istinu i oslobađa ih iz tog kriminalnog jezgra", objasnio je Kusturica.

foto: Dragan Kadić

On je rekao da će raditi sa kineskim glumcima, a snimaće u kineskim provincijama Ccau Ccau i Sijan, u Marseju i Rimu.

"Čitav život sam radio filmove koji su manje više bili uspešni u toj sferi artfilma, ali ovoga puta u ugovoru piše da će film biti prikazan u 25.000 bioskopa. Radi poređenja Francuska jedva da ima 2.500 bioskopa i to će biti kao da film ođednom počinje da se prikazuje u svim bioskopima u Evropi", rekao je slavni reditelj.

Snimanje je predviđeno da traje između šest i osam meseci.

"Korigovaću svoj vizuelni asekt, jer najviše vremena mi je tokom snimanja filmova odlazilo na čekanje sunca, radu na tome da slike budu prelepe. Ovoga puta ću primeniti malo dokumentarističniji način", rekao je on.

Kusturica je primetio da je Kina najuspešnija kapitalistička zemlja kojom rukovode komunisti i da je reč o velikom tržištu.

"Ni Zapad više nije demokratija, nego tehnokratija, oni negiraju demokratiju, jer najdelotvornje odluke donose korporacije koje nisu sklone demokratiji. Njima treba put do izvora i tržišta, a on se nameće u poslednje vreme ratovima i batinom", kazao je Kusturica i najavio da će posle Kine, svoj naredni film sigurno snimati u Rusiji.

foto: Aleksandar Jovanović

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track