VI LAJKUJETE, A PARE LEŽU NA NJIHOVE RAČUNE: Zavrteće vam se kada vidite koliko zvezde zarade samo jednom objavom na Instagramu
Foto: Profimedia

SELEN DRŽI PRVO MESTO

VI LAJKUJETE, A PARE LEŽU NA NJIHOVE RAČUNE: Zavrteće vam se kada vidite koliko zvezde zarade samo jednom objavom na Instagramu

Pop kultura -

Od svih zvezda na svetu, američka glumica i pevačica Selena Gomez najviše zarađuje na Instagramu - neverovatnih 425. 000 funti po postu!

Takođe, prati je i najveći broj obožavalaca, njih 122 miliona.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Tako pokazuje prestižna Instagram rič lista, prema kojoj Selenu u stopu sledi još jedna žena, Kim Kardašijan, koja po postu zarađuje 385. 000 funti, a na trećem mestu je muškarac, Kristijano Ronaldo, kojem po objavi na račun leže 310. 000 funti.

So excited for tonight's KKW BEAUTY launch event!

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Na četvrtom mestu je Kajli Džener, a na petoj, šestoj i sedmoj poziciji sledi je rodbina - Kendal Džener, Kloi i Kortni Kardašijan.

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Osma na prestižnoj listi je Kara Delevinnj (zarada od 120. 000), a sledi je Điđi Hadid sa zaradom od 93. 000 funti. Prvu rič listu Instagrama objavio je Hoper HQ, Instagramova stranica sa rasporedima najvažnijih svetskih zbivanja.

Another of my favourite shots from my @glamourmag piece. You can read it now - Link in my bio

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

Obrazloženje za ovakve iznose, od kojih prosečne korisnike društvenih mreža hvata nesvestica, krije se u činjenici da je Instagram izuzetno efektivan marketinški alat, a "influenseri", baš kao i slavni, to mudro iskorišćavaju.

Samo tu društvenu mrežu mesečno koristi 700 miliona ljudi, a svakom je biznismenu jasno koliki se potencijal krije u reklamiranju proizvoda baš na toj platformi.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track