BIZARNI JELOVNIK NAJLEPŠE ŽENE NA SVETU: Merilin Monro je jela krvavu džigericu, sirova jaja i sladoled za telo iz snova!
Foto: Profimedia

VODILA JE RAČUNA O ISHRANI

BIZARNI JELOVNIK NAJLEPŠE ŽENE NA SVETU: Merilin Monro je jela krvavu džigericu, sirova jaja i sladoled za telo iz snova!

Pop kultura -

Na vrhuncu svoje karijere Merilin Monro je bila jedna od najlepših žena sveta. Bujna glumica je definitivno predstavljala potpunu suprotnost današnjim mršavim modelima. Međutim, prema receptima pronađenim u njenoj biblioteci i intervjuima koje je dala, bila je puno više od plavuše opterećene seksepilom.

foto: Profimedia

U intervjuu datom “Meri Kler” 1960. godine, pričala je da voli sve da jede. "Nisam izbirljiva samo pazim šta i koliko jedem. Moram njegovati svoje obline 88-57-90, što je idealno za moju visinu od 166 cm. Želim da zadržim 53 kilograma", govorila je.

Bila je prva žena u Holivudu koja je govorila o svom režimu ishrane. Ono što je danas planetarni trend, zapravo je započela Merilin.

Volela je jaja i meso. U intervjuu za magazin “Pedžent”, 1952. godine, otkrila je recept za čarobni napitak koji je pila svakog jutra, a koji joj je davao energiju i vitalnost.

"Pre nego se istuširam, spremim šolju toplog mleka sa dva umućena jajeta. Gustiram ovaj napitak dok se spremam na posao. Ponekad uzimam i vitaminske tablete. Ručak je podrazumijevao bogat komad mesa, a večere su takođe odudarale od bilo kakvog glamura. Jagnjeći kotlet ili džigerica uz pet-šest šargarepa. A nakon toga – sladoled".

Nije jela heba a ni kolače. Životinjska ishrana uz odsustvo žitarica omogućavala joj je da uz lagane vežbe održava figuru. Provodila je samo deset minuta u laganom trčanju ili dizanju tegova. Volela je jahanje i jogu. Volela je sama da kuva, iako su joj bili dostupni najelitniji restorani. Među knjigama iz njene privatne biblioteke pronađeni su recepti koje je sama zapisivala.

Novinarka Rebeka Harington je odlučila da na svojoj koži isproba neobični program ishrane Merilin Monro.

foto: Profimedia

Evo njenih zabilješki nakon iskustva sa jelovnikom Merilin Monro.

PRIPREMA – Moja najveća briga sa ovom ishranom su sirova jaja. Kako da ih jedem, a da ne dobijem salmonelu? Da bih bila sigurna, kupujem pasterizovana jaja, i otkrila sam da su duplo skuplja od normalnih jaja, ali me to ne sprečava da ih kupujem.

DAN 1: Odvratno, a ukusno - Ovog jutra počinjem sa novom ishranom. Uzbuđena sam ali i puna strepnje. Uzimam mleko i zagrevam ga, a kada je potpuno vruće, oprezno ga sipam u šolju. Nakon toga, u šolju dodajem dva sirova jaja, i dobro promešam. Gledam kako se žumance razlaže, a mleko polako postaje žuto. Iako izgleda odvratno, uzimam mali gutljaj, i na moje veliko iznenađenje, veoma je ukusno! Za manje od minute popila sam celu šolju. Sebi govorim kako ova dijeta možda i neće biti tako loša. - Preskakanje ručka je veoma teško, s obzirom na to da sam jaja popila u 9 sati ujutro, tako da sada već satima gladujem. Sada je 13.30 i mogla bih jesti, iako ne večeram pre 20 časova, kada se zajedno sa prijateljem gostim sa pet sirovih šargarepa. Gladna sam i nakon večere, kao da ništa nisam ni jela. Nije lako biti Merilin.

foto: Profimedia

DAN 2: Kako je mogla uživati u sirovoj, krvavoj džigerici?! - Ovog jutra se budim i znam samo jednu stvar: da sam gladna i danas je dan kada ću pojesti sirovu džigericu. Veoma sam uzbuđena jer je nikada pre nisam probala. Dok pijem mleko sa jajima, mislim o džigerici koja me čeka u mesari. Šta da radim s njom? Hoće li biti ukusna sa kečapom? - Nakon posla, iscrpljena od gladi, ulazim u autobus koji me vodi do supermarketa. Čim sam stigla, u očajničkom stanju jurim prema mesari gde sam na ivici suza, od mesara sam zatražila sirovu džigericu. Nakon nekog vremena, mesar se vraća sa nekoliko veoma krvavih komada, što sam ispratila ushićenim vriskom. Nakon što sa isprala krv sa džigerice, skuvala sam je. To je nešto najgore što sam u životu probala, veoma čudnog gorkog i mesnatog ukusa. Jedva sam pojela nekoliko zalogaja. Ostatak sam iseckala i ubacila u blender, zajedno sa gomilom začina, starim vinom i puterom. Napraviću paštetu kojom ću se počastiti nakon što okončam dijetu.

- I dalje sam gladna, odlučujem da napravim sladoled. Merilin je volela da jede sladolede iz Wil Wright poslastičarnice u Kaliforniji, koja je poznata po korišćenju sastojaka sa veoma visokim sadržajem masti. U tom duhu, pravim sladoled s najvećim udelom masti i prirodnim sastojcima koje sam mogla naći, čokolada i burbon sa okusom vanilije. Odvratnog su ukusa kada se pomešaju, ali ipak, sve sam pojela.

DAN 3: Već su mi potrebni antidepresivi, gladna sam! Kako bih se bolje pripremila za ovaj projekat, gledam nekoliko filmova sa Merilin Monro i nakon toga, na internetu istražujem malo više o njoj i otkrivam savete kako da imitiram izgled Merilin Monro. Nailazim na mnoge forume sa uputstvima za korišćenje vazelina na koži kako bi bila sjajna i hidratantna poput njene. S obzirom na to da sam poludela od gladi, odlučila sam se da i ja probam. Sledeće jutro, koža mi izgleda sjajno! Ali, ipak se pitam koliko će trajati dok mi se pore potpuno ne začepe. Toliko sam gladna da večeram jagnjetinu u tri sata popodne. Osećam se veoma umorno i teško. Ne znam da li gubim na težini i počinjem da mislim da je ovo dijeta koju mogu izvesti samo oni koji koriste rekreacione antidepresive.

foto: Profimedia

DAN 4: Ne mogu više, odustajem! Danas sam pozvana na zabavu gde će služiti pice, što predstavlja posebnu vrstu mučenja. Kupujem neke namirnice i herojski odlučujem da pojedem samo sladoled. Na zabavi, prijatelji me zadirkuju zbog moje situacije i eksperimenta, a sigurna sam i da im je na vrh glave priča o Merilin Monro, jer smo počeli sve ređe da se družimo. Nakon zabave, odlazim na metro stanicu gde se osećam tako slabo da sam skoro pala na šine. Pri povratku kući stomak me užasno boli, tako da ne mogu da spavam večeras. Mislim da ću odustati od ove dijete.

DAN 5: Pauziram ili umirem! Nakon jučerašnjeg turbulentnog dana, odlučujem da napravim pauzu da ne bih umrla. Dan sam provela ležeći u stanu, oporavljajući se. Surfujem internetom u potrazi za životnim savetima Merilin Monro i nalazim još jednu njenu dijetu, baziranu na detoksikaciji organizma. Od sutra počinjem sa njom. Doručak će mi se sastojati od žitarica i voćnog soka, ručak od ribe, detoksikacijskog povrća, mnogo peršuna, i prirodnog obranog jogurta. U odnosu na prethodnu dijetu, ova zvuči poput raja.

DAN 6: Svi misle da sam luda! Ova dijeta je neuporedivo humanija, i imam snage da počnem sa Merilinim fitnes programom, koji magazim „Pedžnt“ opisuje kao vežbe za učvršćivanje grudi. Potrebno je da ležite na leđima, držeći tegove iznad glave, i pravite kružne pokrete rukama dok se ne umorite. Sigurna sam da svi u teretani misle da sam luda, ali baš me briga.

foto: Profimedia

DAN 7, 8, i 9: Merlinkini saveti za lepotu su bolji od saveta za ishranu! Jedan od odličnih njenih saveta za lepotu se odnosi na korištenje pudera za lice. Ni ovaj proizvod, baš kao ni pasterizovana jaja, nikada pre nisam kupila. Nakon šopinga, nanela sam ga na nos i kožu između obrva, baš kao što kažu uputstva na forumima. Uspešno je prekrio velike bubuljice koje je uzrokovao vazelin.

DAN 10: Ima koristi, težina ista ali grudi čvršće! Danas je zadnji dan dijete. Kako bih proslavila, odlučila sam da probam paštetu koju sam napravila pre nekoliko dana. Ima ukus kao prokislo vino, ali sam je ipak pojela zajedno sa slanim krekerima. Da, težina mi je ostala skoro ista, ali su mi grudi možda ipak malo čvršće, i ne moram više da pijem sirova jaja, koja se u odnosu sa svim ostalim, čini tolerantnim.

Kurir.rs/Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

One su svoje mane pretvorile u najveće vrline: Ove poznate dame znaju da nisu savršene i to im ne smeta (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track