Najnovije vesti

JEZIVI DETALJI SA SNIMANJA FILMA LEPA SELA, LEPO GORE: Vojnik se pojavio na setu sa kašikarom i pretio da će se razneti zbog neisplaćene dnevnice!
Foto: Printscreen YT

DVE DECENIJE OD ČUVENOG FILMA

JEZIVI DETALJI SA SNIMANJA FILMA LEPA SELA, LEPO GORE: Vojnik se pojavio na setu sa kašikarom i pretio da će se razneti zbog neisplaćene dnevnice!

Pop kultura

Prošlo je dve decenije kako je snimljen film "Lepa sela, lepo gore" Srđana Dragojevića po priči Vanje Bulića. Film je brzo stekao status kultnog, a postoje mnoge stvari o njemu koje su donedavno bile nepoznate.

Vojnici koji su se pojavljivali u filmu, nisu statisti, već su bili prava uniformisana lica. Jednom od vojnika produkcija je ostala dužna dnevnicu, pa se on pojavio na setu sa kašikarom i pretio da će se razneti ako mu se njegov novac ne isplati. Dnevnica je bila 20 maraka.

foto: Printscreen YT

Nikola Pejaković Kolja je pauze na snimanju provodio sa deminerima koji su išli na svaku lokaciju pre ekipe, ne bi li proverili da li ispred ima mina.

Scena u kojoj Pejaković i Dragan Bjelogrlić igraju košarku jedva je

snimljena jer je Kolja bio pijan. Da bi proslavili uspešan završetak snimanja scene, slikali su se u svinjcu, ali se Kolja toga ne seća.

Kako su snimali u ratnom područiju, morali su da sarađuju sa ratnim glavešinama, od kojih su neki završili u Hagu.

(VIDEO) NAJJAČA FORA IZ FILMA LEPA SELA LEPO GORE: Sigurno je niste provalili, a videli ste je 100 puta!

"Teško je govoriti o tome danas, to nije bilo normalno snimanje. Glave nam nisu bile normalne. Nije bila normalna situacija, glave nam nisu bile iste kao ove danas. Nikome od nas", rekao je Nikola Pejaković Kolja, koscenarista i glumac nedavno.

(Kurir.rs/Mondo, Foto: Printscreen/YT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Otkrivamo vam uzbudljive detalje sa snimanja nove sezone serije Ubice mog oca

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...