PREDOSETIO SVOJU SMRT? Toma Kuruzović pre nekoliko dana izjavio: Čekam da me pozovu u večna lovišta
Foto: Marina Lopičić

TUGA

PREDOSETIO SVOJU SMRT? Toma Kuruzović pre nekoliko dana izjavio: Čekam da me pozovu u večna lovišta

Pop kultura -

Bard pozorišne i filmske scene Toma Kuruzović preminuo je danas u 87. godini života, od posledice srčanog udara.

Do pre samo nekoliko dana, radio je na seriji "Nemanjići", gde je bio najstariji je član ekipe. Nezaboravni Nikoletina Bursać i Misirac glumi vizantijskog cara Aleksija Anđela, oca prve žene Stefana Prvovenčanog Evdokije.

Tomo čeka svoj kadar u društvu producenta Miodraga Miška Stevanovića, a iz studija koji odslikava manastir Hilandar izlazi Mladen Nelević kao Sveti Simeon u svetloj hilandarskoj rizi.

- Jesi li umro? - pita ga Kuruzović.

- Umro sam - kaže Nelević.

- E, neka si. Valjda će i mene uskoro da pozovu - dobacuje Tomo, ali zlatno pravilo glume je da i starije kolege moraju da čekaju svoj red.

Kuruzović zabavlja ekipu i novinare Njuzvika pričama o prijateljima Branku Ćopiću, Ivi Andriću i drugima.

- Branko nikad nije mogao ništa oćuti. Andrić mu je stalno govorio da ne mora da bude zlatna svaka reč koja se izgovori, već i koja se oćuti. Ćopić bi se na to samo nasmejao i odgovorio da ima zlata da ga izlije - ispričao je Toma.

Glumac je završavao i pisanje autobiografije o sebi i drugima u kojoj će veliki deo biti posvećen tragediji njegove ćerke Sanje.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

KOLEGE TUGUJU ZBOG ODLASKA DRAGOG PRIJATELJA

Andrija Milošević

OTIŠAO JE VELIKI ČOVEK

Otišao je veliki čovek i glumac. Poslednje što smo radili bila je serija „Andrija i Anđelka“. Imao je plodnu karijeru i ostavio je opus uloga iz kojih mi mladi možemo mnogo toga da naučimo.

Tanasije Uzunović

MOJ DRUG S RADIJA

Žao mi je. Igrali smo u Beogradskom dramskom. Nismo se mnogo puta sreli na sceni, ali više na radiju. Poslednje što smo radili bio je baš film „Mali Budo“.

Danica Ristovski

PRIMIO ME U POZORIŠTE

Tomu nikad neću zaboraviti. Nije nam se dalo da zaigramo na sceni BDP. Bio je izuzetan čovek i još veći glumac. Toma me je primio u Beogradsku dramsko pozorište kao mladu glumicu. Ulio mi je nadu i ohrabrio kao mladu devojku zašto treba da se bavim ovim poslom. Poverovala sam mu.

Marko Živić

DANAS SNIMAM ZA NJEGA

Otišao je još jedan veliki... važni. Današnje kadrove do kraja dana snimanja, dragi Tomo, posvećujemo tebi, dragi naš kolego i divni čoveče.

(Kurir.rs, Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track