PREDRAG EJDUS: Stari Glembaj je uloga mog života
Foto: Marina Lopičić

GLUMAC UOČI PREMIJERE NA DUBROVAČKIM LETNJIM IGRAMA

PREDRAG EJDUS: Stari Glembaj je uloga mog života

Pop kultura -

Krležu i „Glembajeve“ strahovito sam želeo da radim još od Akademije, ali nisam imao mnogo prilike

Predrag Ejdus s nestrpljenjem iščekuje večerašnju premijeru Krležinih „Glembajevih“na 68. Dubrovačkim letnjim igrama. Legenda srpskog i jugoslovenskog glumišta nije mogao da odbije poziv reditelja Zlatka Svibena.

- Svibena znam još iz mladih dana, jer je studirao u Beogradu. Kad me je pozvao, ponudio mi je ili ulogu Fabricija ili starog Ignjata Glembaja. Pet godina sam igrao starog Glembaja u Novom Sadu u režiji Egona Savina i to smatram jednom od svojih najboljih uloga. Krležu i „Glembajeve“ strahovito sam želeo da radim još od Akademije, ali nisam imao mnogo prilike - kaže Ejdus za Telegram.

Kolege iz Zagreba i pozorište Gavela odlučno su ga prihvatili.

- Osim Anje Šovagović, ostale nisam poznavao. Zanimljivo je da se kamerna predstava igra na otvorenom, to će baš biti izazov. Sviben ima interesantnih ideja sa songovima, što me raduje i nadam se da ću preživeti ovo leto. U penziji sam već nekoliko godina, ali osećam se kao slobodnjak i radim više nego ikad. Imam privilegiju i da odbijam uloge - iskren je Peca.

On se osvrnuo i na svoje poreklo, koje mu je donelo uspeha.

- Ja sam po ocu Jevrejin, a majka mi je Srpkinja. Za Jevreje ja nisam Jevrejin, za Srbe nisam Srbin. Uvek sam se osećao kao Jugosloven - zaključio je glumac.

Kurir / E.K. Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Otkrivamo vam uzbudljive detalje sa snimanja nove sezone serije Ubice mog oca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track