Najnovije vesti

POSLEDNJE ZBOGOM ČUVENOM GLUMCU: Tomo, glumio si do poslednjeg daha
Foto: Marina Lopičić

Odlazak

POSLEDNJE ZBOGOM ČUVENOM GLUMCU: Tomo, glumio si do poslednjeg daha

Pop kultura

Cenjenog Kuruzovića juče su na večni počinak ispratili porodica i prijatelji Tihomir Stanić i Boda Ninković


Velikog Tomu Kuruzovića, čuvenog Misirca iz „Otpisanih“ i večnog Nikoletinu Bursaća, sahranili su juče porodica i prijatelji na Novom bežanijskom groblju.


Poslednje zbogom uputile su mu kolege Tihomir Stanić i Boda Ninković.

- Toma je bio moj veliki prijatelj. Nikad mi nije oprostio što sam mu na snimanju serije „Kraj dinastije Obrenović“ ukrao jednu repliku, jer je on hteo nekoliko mojih. Šalili smo se stalno, ima tu anegdota. Mnogo toga smo imali zajedničkog - kaže Tika i dodaje:


Poštovao profesiju


- Ono što sam strašno cenio kod njega jeste ta osobina koju je posedovao jer je odrastao u pozorištu - pošto su mu roditelji tamo radili - a to je ta nestvarna, dečačka, čista, iskrena ljubav i divljenje prema glumcima, stalno je imao to oduševljenje svojim kolegama. Do poslednjeg dana se ponašao kao početnik entuzijasta. Teško nam je svima što je otišao, ali mi je drago što je do poslednjeg dana radio ono što je najviše voleo - glumio - rekao je Stanić prisećajući se svog kolege.

foto: Dragan Kadić

Nakon održanog opela u kapeli, tiha povorka krenula je ka grobnom mestu, gde se oko pedesetak ljudi, članova porodice, kolega i prijatelja, poslednji put oprostilo s poznatim glumcem.


Vule vodeničar


Veliki Toma ispraćen je uz recitovanje poeme „On meni, ja njemu“, a poslednje zbogom uputio je i dramski pisac Miladin Ševarlić, koji je održao govor.


Bard glume preminuo je 2. avgusta od posledica srčanog udara u 86. godini. Kuruzović će ostati upamćen kao legendarni Misirac iz filma „Povratak otpisanih“, Vule vodeničar iz „Leptirice“, Krležin kapetan Janković, Šekspirov Laert...


Mona Cukić


Družio se s Brankom Ćopićem

TOMA MI DODAJE, A JA SE NE BUNIM


Tomu Kuruzovića mnogi će pamtiti i po likovima Branka Ćopića jer je kao poznavalac piščevog zavičaja umeo autentično da prenese junake od Nikoletine do Pepe Bandića... S Brankom se i družio, a pisac je za glumca znao da kaže:

- Ako su nekada carevi imali dvorske lude, pisac Branko Ćopić ima svog glumca! I što je najinteresantnije, Toma voli da mi dodaje, a ja se ne bunim.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...