Najnovije vesti

BATA STOJKOVIĆ SE POSLE 20 GODINA VEZE OŽENIO: Nije imao decu, ali se do smrti brinuo o jednoj devojci
Foto: Printskrin

TEK KADA SE RAZBOLEO OTIŠAO JE PRED OLTAR

BATA STOJKOVIĆ SE POSLE 20 GODINA VEZE OŽENIO: Nije imao decu, ali se do smrti brinuo o jednoj devojci

Pop kultura

Legendarni glumac Bata Stojković svoju suprugu je upoznao u pozorištu, a tek kada se razboleo odveo ju je pred oltar. Decu nije imao, ali jednu osobu je posebno čuvao.

"Upoznali smo se u pozorištu, u zgradi Borbe. Ja sam ih sve sa klase prvo preslišavala, a onda gledala njihove diplomske predstave. Tako smo se združili. (Smeh) Ja sam upisala prava koja na kraju nisam završila. Moja rođake radila je na garderobi u pozorištu, a kada ona nije mogla da radi, mi deca išli smo da je menjamo. Tako sam se zaljubila u teatar. Počela sam od garderobe, bila razvodnica i došla do scene, a fakultet sam okačila mačku o rep. Najbolji životni fakultet je život u pozorištu, a mi smo tamo bili više nego kod kuće", ispričala je njegova supruga Olga u jednom intervjuu.

Godinama je živeo u garsonjeri, a borba sa bolestima je nešto što ga je godinama tek mučilo. Tokom života je išao na čak devet operacija, a često je iz bolničke postelje išao na predstave.

foto: Printscreen

Ono što je zanimljivo da su se posle više od dvadeset godina zajedničkog života, Bata i Olga venčali i to tajno.

"Dugo smo bili zajedno, ali venčali smo se tek 1991. godine. Njegova sestra, inače pedijatar Vera Kaljević, zabranila mu je i rekla: Kad si čekao dosad da se venčaš s njom, čekaj još malo, prvo da ozdraviš i staneš na noge, pa onda izvoli. Moja kuma Nada Pešić, Dragoslav Mihajlović i Mihiz bili su nam kumovi. Kada smo izlazili iz Opštine, bilo mi žao Cigana koji su govorili: Kume, izgore ti kesa, a on im je samo odbrusio: Marš u p... materinu. Posle smo se venčali i u manastiru Vavedenje, a sve smo obeležili tako što smo nas četvoro otišli na ručak. Nikome nije bilo stalo do toga, mi smo to hteli samo da učinimo starima. Nije nam to palo na pamet, njegovi su se ponašali kao da smo u braku, kao da sam snaja, njegov brat zvao me je gospa mala. Možda mu je nešto dunulo kad se razboleo", prisetila se Olga.

Ovaj skladan bračni par, za kakav su važili u glumačkim krugovima, nije imao decu.

"Nismo imali decu, ali Bata je jako vodio računa, a to je ostalo i meni u amanet, o ćerki njegovog najboljeg prijatelja. Ona je živela u Firenci i zove se Radmila Pavlović."

foto: Printscreen

(Kurir.rs/Blic, F.J.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Otkrivamo vam uzbudljive detalje sa snimanja nove sezone serije Ubice mog oca

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...