VRATILA SE IZ HOLIVUDA: Za Mariju Karan ima posla samo u Beogradu
Foto: Profimedia

OPET SNIMA

VRATILA SE IZ HOLIVUDA: Za Mariju Karan ima posla samo u Beogradu

Pop kultura -

Dok čeka da joj se u Americi posreći i da konačno dobije zapaženu ulogu, glumica je rešila da ovde nastavi karijeru, i to u seriji „Pet“

Marija Karan (35) dobila je ulogu u novoj krimi-seriji „Pet“, domaćoj verziji hit sapunice „Slatke male lažljivice“, koja će se emitovati na RTS.

Dok čeka da joj se posreći u Holivudu i konačno dobije neku zapaženu ulogu, srpska glumica rešila je da se vrati u domovinu i ovde nastavi karijeru. Rame uz rame sa Hristinom Popović (35), Galom Videnović (48), Jelenom Đokić (40) i Milenom Radulović (22), Marija već uveliko snima. Priča o pet žena - Nini, Tili, Aleks, Kaći i Sonji, nastala je po scenariju Strahinje Radetića i Balše Đoga, a radnja će biti smeštena na Dorćolu.

Pratimo svetske trendove

- Mislim da živimo u specifičnom dobu i da je veoma bitno da dođemo do svog izražaja i na neki način pratimo trend da je televizija nešto što je danas veoma uzbudljivo, da se piše dosta kvalitetno - izjavila je Marija Karan za RTS.

foto: Printscreen

Igraju i zgodni muškarci

Serija o pet nerazdvojnih drugarica iz detinjstva, koje se posle dve decenije ponovo okupljaju u Beogradu, najviše uzbuđenja donelo je Gali Videnović, koja je posle duge pauze ponovo stala pred kamere. A najviše je pamtimo po ulozi u filmu „Bal na vodi“.

- Katarina je prošla kroz težak period u životu. Ona je u srednjim tridesetim godinama, pravdoljubiva - otkriva Gala i dodaje da inspiraciju za ovaj lik crpi iz ličnog iskustva.

Lik Sonje u seriji „Pet“ poveren je Mileni Radulović, mladoj glumici koju filmska publika pamti po ulozi Lole iz „Jedne letnje noći“.

- Sonja je najmlađa od svih pet junakinja. Ona je jedna mlada žena koja je u suštini pozitivna i nasmejana, a preživela je i preživljava teške situacije - priča Milena.

Muški svet u krimi-seriji u kojoj se glavne junakinje bore za svoje mesto dočaraće Svetozar Cvetković, Nebojša Dugalić, Vlasta Velisavljević, Nebojša Glogovac, Viktor Savić i drugi. Koprodukciju sa RTS radiće „Intermedija netvork“ u izvršnoj produkciji „Vižn tima“.

Trnovit put

IGRALA U FILMU SA HOPKINSOM

Mnogi su očekivali da će Marija Karan napraviti zavidnu karijeru u Americi, međutim, ona je tamo glumila samo epizodne uloge. Nakon uloge u hit filmu „Kad porastem biću Kengur“, ona se otisnula put Londona, a zatim i Los Anđelesa, ne bi li napravila internacionalnu karijeru. Najveću rolu imala je u filmu „The Rite“, gde slavni Entoni Hopkins tumači glavnu ulogu. Iako Marija umire već u prvim minutima filma, ova mini-uloga imala je veliki odjek u domaćoj javnosti.

Kurir / IVAN ERCEGOVČEVIĆ

Foto: Profimedia, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track