NIKO NIJE ZNAO: Pronađeno pismo Džona Lenona otkriva pravu istinu o Joko Ono!
Foto: Profimedia

KO JE KRIV ZA RAZVOD

NIKO NIJE ZNAO: Pronađeno pismo Džona Lenona otkriva pravu istinu o Joko Ono!

Pop kultura -

Džon Lenon je 1976. godine uputio pismo svojoj bivšoj ženi Sintiji Lenon, kao odgovor na tvrdnje koje je ona iznela u svojoj prvoj knjizi o njemu.

U tom, nedavno otkrivenom, pismu Lenon je doveo u pitanje Sintijine tvrdnje da je Joko Ono kriva za raspad njegovog prvog braka.

Džon je sa Sintijom bio u braku od 1962. do 1968. godine, kada su se razišli zbog tvrdnji da je on počinio preljubu sa Joko Ono. Njih dvoje imaju sina Džuliana.

Poruku je Džon poslao Sintiji 1976. kao odgovor na tvrdnje iznete u njenoj knjizi, pod naslovom "Otvoreno pismo Sintijii Tvist", u kome referiše na njeno novo prezime iz sledećeg braka sa Džonom Tvistom. "Draga Sintija, kao što oboje dobro znamo, naš brak je bio okončan mnogo pre LSD-a ili Joko Ono... i to je istina!" "Tvoje sećanje je, u najmanju ruku, poremećeno. Tvoja verzija našeg prvog LSD tripa je prilično nejasna, a izgleda i da si zaboravila sve kasnije tripove!" Džon dalje tvrdi da ga je Sintija, sa Džulianom, posetila u Los Anđelesu dok je bio rastavljen od Joko, kada je od njega zatražila da je ponovo oženi "i/ili" da joj podari još jedno dete.

"Ako to ozbiljno misliš, trebalo bi da izbjegavaš da pričaš o tome i da stalno poziraš za novine i magazine". Pismo se završava rečima: "Proveli smo nekoliko lepih godina zajedno, pa pročeprkaj po njima malo, za promenu. Kao što Bob Dilan kaže: 'Jednostavan obrt sudbine'". Uz pismo postoji još jedan papir na kome Lenon od neimenovanog urednika magazina traži da objavi pismo njegovoj bivšoj partnerki "bez izmena", uz poruku: "Mislim da bi bilo fer da čitaoci čuju i moju stranu priče."

Pisma se nalaze na aukciji kuće "RR", a njihova trenutna cijena je oko 8.000 funti.

(Kurir/Slobodna Bosna, Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja