JA SAM DETE ROKENROLA: Dragana Mićalović promo-lice Bir festa
Foto: Damir Dervišagić

NOVA ULOGA

JA SAM DETE ROKENROLA: Dragana Mićalović promo-lice Bir festa

Pop kultura -

Roditelji su me s 15 godina prvi put pustili da izlazim sama s društvom iz škole na ovaj festival. Slušali smo rok i pank, otkriva mlada glumica

Dragana Mićalović (26), prepoznatljiva po upečatljivoj ulozi u seriji „Sinđelići“, promo-lice je ovogodišnjeg izdanja Bir festa. Mladoj glumici organizatori nisu slučajno poverili posao promotera kulturne manifestacije u slavu muzike i piva jer Dragana pokazuje interesovanje za muziku od malih nogu.

- Odrasla sam na Bif festu. Kad sam se preselila u Beograd s 15 godina i upisala srednju muzičku školu, rokenrol i pank su bili muzika koja nas je privlačila. Smatrali smo da se kao klinci razlikujemo od drugih jer slušamo rok. Roditelji su me tad prvi put puštali da sama izlazim u grad - započinje priču Dragana.

Glumica je svesna da za nju do 20. avgusta nema odmora i da će noći provoditi na Ušću.

- Najbolji je program dosad na festivalu. Posebno se radujem što ću slušati Darka Rundeka, a obožavam i muziku Kirila Džajkovskog. Kad sam ga prvi put čula, nisam znala da je momak s naših prostora, a kad sam to saznala, posebno sam ga zavolela - kaže Mićalovićeva.

Dragana neće moći da bude samo na zatvaranju festivala jer igra predstavu u Budvi.

- Žao mi je što neće slušati Dejana Petrovića i njegov Big bend. Nije mi suđeno da odem na njegov koncert. Imamo gostovanje na velikom festivalu Budva Grad teatar i neću te noći biti u Beogradu - zaključuje glumica.

foto: Marina Lopičić

David probio led

DOBAR TEST ZA MOJ BEND

Đorđe David jedan je od muzičara koji je sinoć nastupio na otvaranju Bir festa.

- Ko ne nastupi na ovakvom festivalu, nema ga na muzičkog sceni Balkana, često kažemo mi muzičari. Za nas će ova svirka biti dobar test gde smo trenutno. U 50 minuta pokušaćemo da dignemo publiku za one koji dolaze - rekao je David, koji je nastupio sa sastavom Death Saw.

PROGRAM ZA ČETVRTAK

20.00 Mortal kombat

21.15 Riblja čorba

23.00 Direktori

00.00 Samostalni referenti

01.00 Stereo MC‘s

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja