„Senke“ na crvenom tepihu u Sarajevu
Foto: Beta

PREMIJERA BIJELOGRLIĆ PREDSTAVIO SERIJU NA 23. SFF

„Senke“ na crvenom tepihu u Sarajevu

Pop kultura -

Glumac i reditelj na najvećem regionalnom festivalu prikazao prvu epizodu priče koja govori o misterioznim ubistvima u Beogradu

Ekipa serije „Senke nad Balkanom“ predstavila se sinoć na 23. Sarajevo film festivalu (SFF). Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u ovom gradu prošetali su reditelj i producent serije Dragan Bjelogrlić, glumci Marija Bergam, Jana Stojanovska, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Goran Bogdan, Admir Šehović i kompozitor originalne muzike za seriju, Magnifiko.

Govoreći o radnji serije, Bjelogrlić je istakao da je, proučavajući razdoblje između dva svetska rata, u kojem se radnja dešava, shvatio da se u suštini s vremenom vrlo malo stvari menja.

- Menjaju se samo akteri, ali kada poredite to vreme s današnjim, shvatite da je veoma slično. Zato smo seriju nazvali „Senke nad Balkanom“ jer se one stalno nadvijaju nad ovim prostorom - rekao je Bjelogrlić na konferenciji za novinare uoči projekcije.

foto: Promo

Otkako je prošle godine SFF u svoj program uvrstio i predstavljanje serija, „Senke nad Balkanom“ su prvi TV serijal koji prezentuje ostvarenja iz Srbije.

Dragan Bjelogrlić se ovog puta predstavlja istorijskim krimi-trilerom čija je radnja smeštena u burni period kraja dvadesetih godina prošlog veka koji se završio uvođenjem Šestojanuarske diktature. Istorijska fikcija pomešana sa žanrovima trilera i misterije u centar pažnje stavlja Beograd tog doba kao raskrsnicu puteva na kojoj se ukrštaju i sukobljavaju interesi s različitih strana sveta. Emitovanje serije „Senke nad Balkanom“ počinje krajem oktobra na svim nacionalnim televizijama bivše Jugoslavije.

Kurir / LJ. R.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track