(VIDEO) POSLEDNJI INTERVJU SE I SADA PREPRIČAVA: Legendarni Džeri Luis ostaće upamćen po smehu, humanitarnom radu ali i teškoj naravi!
Foto: Profimedia

UMRO U 91. GODINI

(VIDEO) POSLEDNJI INTERVJU SE I SADA PREPRIČAVA: Legendarni Džeri Luis ostaće upamćen po smehu, humanitarnom radu ali i teškoj naravi!

Pop kultura -

Džeri Luis umro je danas u svom domu u Las Vegasu u 9 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Komičar koji je karijeru započeo u tandemu s Dinom Martinom, imao je 91 godinu.

Džeri je ostavio je iza sebe sedmoro dece koje je dobio s dve različite žene.

S pevačicom Pati Palmer bio je u braku 36 godina, a rastali su se 1980. Plesačicu Sandi Pitnik iz Las Vegasa oženio je 1983. i sa njom ostao do smrti.

Bio je poznat po urnebesnoj komediji koju je pedesetih godina prošlog veka izvodio s Dinom Martinom, s kojim je nastupao i na radiju, kao i na vrlo ranim televizijskim emisijama.

Nakon nekoliko snimljenih televizijskih emisija, prebacio se s Martinom i na filmska platna, gde se njegov humor pokazao hitom. Partnerstvo s Martinom trajalo je sve do 1956. godine.

Posle raskida ovog partnerstva Levis je izgradio vrlo bogatu samostalnu karijeru, tokom koje je imao vrlo uspešne komičarske nastupe širom sveta.

Od 1970. godine se čak okušao i u režiji, no ono što je ipak obežilo njegove kasnije dane jeste njegov humanitarni rad i doprinos istraživanju mišićne distrofije. Uspeo je svojom požrtvovnošću da prikupi preko dve i po milijarde dolara za istraživanja. Komičar je donacije prikupljao vodeći emisije uživo, tokom kojih su se poznate osobe javljale na telefon i primale donacije. Levis je svoj "Telethon" vodio 44 godine.

Levis se često zbog svojih katkad opakih šala morao izvinjavati javnosti.

Britak jezik nije ga napustio ni pod stare dane. Prošle godine zadao je glavobolje novinaru "Hollywood Reportera" koji je radio intervju sa zvezdama koje rade i nakon 90. godine života.

Levis, poznat po tome što je 'težak', snimateljskoj ekipi je satima naređivao kako da nameste opremu u njegovu domu, a kada je intervju počeo, komičar je jedva odgovarao na pitanja.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zasmejavaju nas decenijama, ali ovo sigurno niste znal: 10 zanimljivosti o seriji Alo, alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track