FEJATOV UNUK DRHTAVIM GLASOM ZA KURIR: Deda je tražio da izađe iz bolnice kako bi umro kući!
Foto: Printscreen Facebook

BROJNI ZDRAVSTVENI PROBLEMI SLAVNOG TRUBAČA

FEJATOV UNUK DRHTAVIM GLASOM ZA KURIR: Deda je tražio da izađe iz bolnice kako bi umro kući!

Pop kultura -

Fejat Sejdić, kralj trube preminuo je u 76. godini života. Iza sebe je ostavio brojnu porodicu, sina Zorana, kćerke Milu i Suzanu, snaju Zlatu, unuke Nebojšu i Sandru, praunke…

Fejat je još pre 14 godina imao zdravstvene probleme, ali nedavno je dobio rak, od čega je i preminuo.

"Pre 17 godina imao je moždani udar, odakle i počinje njegova borba sa zdravljem. To je jedva preživeo, teško se kretao, a onda je pre 4 meseca saznao da boluje od karcinoma jetre. Od toga je i umro", rekao je njegov unuk Nebojša za Kurir, a onda je drhtavim glasom dodao:

"Bio je jedno vreme u bolnici ali je pre mesec dana izašao kući. Izrazio je želju da ga dovedemo kući jer kako je rekao "hteo je da umre u svom domu". Tako je i bilo, deda je noćas preminuo."

foto: printscreen YT

Fejat Sejdić je majstor trube, koji je proslavio rodni Bojnik, imao je talenat na kom mu je zavideo svet. Sa samo 14 godina prihvatio se trube u orkestru svog oca Kadrije i od tada njegova karijera upisana je u svetskim razmerama.

Osvojio je nebrojeno nagrada i višestruki je pobednik Sabora trubača u Guči.

"Truba traži dušu, neće bez duše da se svira, ne pomažu note ako je nemaš", stalno je govorio kralj trube i tim putem je izveo i svoje muzičke nalednika unuka Nebojšu koji je na putu da dostigne slavu svog dede.

Sahrana ovog vrsnog muzičara biće 23. avgusta na seoskom groblju u Bojniku.

foto: Printscreen Facebook

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track