SERGEJ ME MAZI I PAZI: Marta Bjelica o odnosu sa slavnim glumcem!
Foto: Nebojša Mandić

NOVO LICE

SERGEJ ME MAZI I PAZI: Marta Bjelica o odnosu sa slavnim glumcem!

Pop kultura -

Imala sam sreće da na svim projektima sarađujem s dobrim ljudima i glumcima. Osećala sam se zaštićenom, kaže talentovana glumica

Mlada glumica Marta Bjelica (27) prve korake na velikom platnu napravila je uz Vuka Kostića u ostvarenju „Otadžbina“, a nedavno je u Boru završila snimanje prvog dela filma „Volja sinovljeva“ debitanta Nemanje Ćeranića uz Sergeja Trifunovića, Žarka Lauševića i druge velikane.

- Imala sam sreće da sam na svim projektima mogla da sarađujem s dobrim ljudima. Osećala sam se maženom i zaštićenom. Vuk i Sergej su posebni. Oni su ljudi koji su se rodili da budu glumci - kaže Marta i dodaje:

- Srećna sam što imam priliku da se bavim onim što sam ceo život želela. Gluma je uvek bila deo mene. Pozicija mladog čoveka u Srbiji je teška i bilo bi licemerno da govorim kako je glumcu teško. Uz dovoljno truda i rada može da se uživa u ovom poslu.

Marta je izdanak škole glume Dragana Petrovića Peleta, možete je gledati na sceni JDP, gde igra novinarku u komadu „Slučajna smrt jednog anarhiste“, a u Ateljeu 212 sjajna u drami „Pijani“, za koju je dobila i Sterijinu nagradu.

- Dobila sam nagradu „Dara Čalinić“ za najbolju mladu glumicu. Lepo je setiti se tog dana, to mi je dalo vetar u leđa. Dara je velika glumica - iskrena je Marta.

Od jeseni publika će je gledati u novoj sezoni seriji „Sumnjiva lica“na RTS.

- Priča baš nema mnogo veze s Nušićem. Nama glumcima je zato lakše. Međutim, Nušić je pisao o našoj naravi, tako da su stvari iste pre jednog veka i danas. Nikad nisam volela kad se pravi razlika između filma i pozorišta. Za nas glumce zadatak je isti - zaključuje Bjelica.

Ljubomir Radanov

Idoli

UZOR MI JE ANITA MANČIĆ

Marta ne krije da poštuje rad svojih kolega:

- Imala sam sreće da na prvom filmu već radim sa svojim uzorima, poput Nebojše Glogovca i Anite Mančić, kasnije sa Natašom Ninković i Nadom Šargin. Divno je biti deo njihovog glumačkog života i svedok toga što rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track