TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SVET: 20 godina od smrti princeze Dajane!
Foto: Profimedia

Stars selebriti

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SVET: 20 godina od smrti princeze Dajane!

Pop kultura -

U nedelju, 31. avgusta 1997. princeza Dajana i njen verenik Dodi el Fajed poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Parizu, kada se „mercedes“ u kojem su bili velikom brzinom zakucao u zid tunela, kasnije nazvanog „tunel smrti“.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vest o pogibiji engleske ruže zvanično je saopštena četiri sata kasnije i u tom trenutku bukvalno je ceo svet plakao! Jer Dajana je svojom lepotom, humanitarnim radom, tužnom ljubavnom pričom dotakla svako srce na planeti.

foto: Profimedia

Ulice Londona su već do jutra bile zatrpane cvećem i svećama, stanovnici glavnog grada Engleske su grcali u suzama, a ispred Vestminsterske katedrale, gde je održan poslednji ispraćaj, okupilo se više od milion ljudi. Njeni sinovi Vilijam i Hari imali su tada 15, odnosno 11 godina, i na sahrani svoje mame držali su se uzdržano sve do trenutka dok Elton Džon nije zapevao baladu „Zbogom, engleska ružo“.

foto: Profimedia

- Trebalo mi je 20 godina da se pomirim sa smrću majke. Tek sada mogu da pričam o tome. I danas mi je teško, jer tuga za majkom nikada ne može da prođe. Ali sada to mogu i da kažem. Svi su znali moju majku ali, za razliku od mene, ti ljudi su mogli da izaberu hoće li pokazati tugu ili ne.

foto: Profimedia

Voleo bih da je ovde, da me posavetuje, da upozna Kejt i svoje unuke. Tužan sam što je moja deca nikada neće upoznati - rekao je nedavno princ Vilijam u intervjuu za magazin GQ.

Milica Crnogorac

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track