EKSKLUZIVNO! ČUVENI RUSKI GLUMAC: Molili smo se srpskom svecu i desilo se čudo! Sina smo nazvali Vasilije
Foto: Nebojša Mandić

ALEKSANDAR GALIBIN ZA KURIR

EKSKLUZIVNO! ČUVENI RUSKI GLUMAC: Molili smo se srpskom svecu i desilo se čudo! Sina smo nazvali Vasilije

Pop kultura -

Nasledniku sam dao ime Vasilije po Vasiliju Ostroškom, kome smo se moja žena i ja pod Ostrogom molili, kaže zvezda Bjeline serije „Senke nad Balkanom“

Ruska glumačka zvezda Aleksandar Galibin (63), koji je na ovogodišnjim Filmskim susretima dobio nagradu za životno delo, kaže za Kurir da mu je tumačenje ulogegenerala Vrangela u seriji Dragana Bjelogrlića „Senke nad Balkanom“ bila velika čast, da je prijateljstvo naših naroda neraskidivo.

foto: Nebojša Mandić

- Mi smo pre svega pravoslavna braća, ruski i srpski narod vežu neraskidive veze, poštujemo se i cenimo jedne druge. Kroz istoriju Srbi i Rusi su pomagali jedni drugima. U genetici nam je zapisano da se držimo za ruke i volimo jedni druge. Svog sina sam nazvao Vasilije po Vasiliju Ostroškom, kome smo se moja žena i ja pod Ostrogom molili. I pre tri godine dao nam je naslednika. Sada smo išli ponovo u taj manastir da mu zahvalimo. Sada smo takoreći u srodstvu - kaže Galibin, koji nosi i zvanje zasluženog umetnika Ruske Federacije.

Iako iza sebe ima više od 70 uloga samo u filmovima, ali i bezbroj serija i pozorišnih predstava, Galibin naglašava da je za njega iskustvo snimanja u Srbiju bilo izuzetno „dragoceno i sudbonosno“, a da se u našoj zemlji oseća kao kod kuće.

foto: Dragan Kadić

- Za mene je bila velika čast glumiti Vrangela, koji je bio fascinantna i grandiozna ličnost, on je mnogo voleo Srbiju i pomagao vašem narodu i kralju, i iako je umro u Briselu, zahtevao je da se sahrani u Beogradu, u Crkvi Svete Trojice na Tašmajdanu. Smatram da sam imao i veliku sreću u životu što sam sarađivao s Draganom Bjelogrlićem, koji je genijalan, i svim tim sjajnim srpskim glumcima. Serija je fantastična, dinamična, drži pažnju i učiniću sve što je u mojoj moći da se prikaže na ruskoj nacionalnoj televiziji kako bi je i kod nas videlo što više ljudi - kaže čuveni glumac i dodaje da bi se uvek ponovo vratio i glumio u Srbiji.

Iako je oduševljen našom hranom i prirodom, kaže da su ipak najdraži ljudi. Na Filmskim susretima dobio je nagradu za životno delo, a odatle nosi samo najlepše impresije.

- Festival je jedinstven u celoj Evropi! Publika je bila neverovatna, nije moglo da se nađe mesto, a čak sam video i ljude koji su došli sa bebama. Vladala je jedna praznična atmosfera puna dobrote, zagrljaja i poljubaca. Uz nagradu za životno delo poklonili su mi unikatan krst, koji je ručno rađen, i biću ponosan i zahvalan za to ceo svoj život - zaključuje Galibin.

foto: Dragan Kadić, Dušan Milenković

Proboj Srba u Rusiji

BOSILJČIĆ I BIKOVIĆ SU VEĆ RUSKI GLUMCI

Za Miloša Bikovića i Ivana Bosiljčića, koji su napravili proboj i na ruskom tržištu, Aleksandar Galibin kaže da je njihov talenat „oslepljujuć“ i da ih je tamo publika prihvatila kao svoje.

- Kusturica je već dugo veoma poznat u Rusiji, a drago mi je da sve više srpskih glumaca dolazi da radi kod nas i što imaju uspeha - konstatuje Galibin.

Kurir / Jelena Pronić

Foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić, Dušan Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track