DRAMA O NUREJEVU: Rejf Fajns izabrao srpske balerine
Foto: Damir Dervišagić

Prva klapa

DRAMA O NUREJEVU: Rejf Fajns izabrao srpske balerine

Pop kultura -

U novom projektu slavnog glumca iz Velike Britanije epizodne uloge dobili Brankica Mandić, Verica Stanojević i Dušanka Kaličanin

Miljenik naše publike i veliki prijatelj Srbije, slavni britanski glumac i reditelj Rejf Fajns za svoj novi film o Rudolfu Nurejevu odabrao je članove Baleta Narodnog pozorišta.

Poslednjem kastingu u Beogradu prisustvovao je i Fajns i za epizodne uloge u priči o slavnom ruskog baletskom igraču odabrao Vericu Stanojević, Dušanku Kaličanin, Nikolu Tomaševića i drugi.

Najveću ulogu dobila je, kako saznajemo, solista Baleta Brankica Mandić. Zgodna plavuša iz Novog Sada biće dubrelka jednoj od glavnih glumica. Snimanje je uveliko već počelo u Rijeci, a veći deo scena biće rađen u Beogradu.

Scenario za film zasnovan je na biografiji koju je napisala Džuli Kavana. Čuveni sovjetski i ruski umetnik igrao je i u britanskom Kraljevskom baletu, kao i u brojnim filmovima, a preminuo je od side 1993. Scenario je napisao ser Dejvid Her, a za razliku od filmova „Koriolan“ i „Nevidljiva žena“, koje je režirao i u kojima je igrao, u biografskoj drami o Nurejevu Fajns neće imati glavnu ulogu.

Snimanje novog Fajnsovog filma, prema scenariju ser Dejvida Hera, finansiraće BBC, a jedan od producenta je Gabrijela Tan.

Fajns je u više navrata sarađivao sa Herom, nagrađivanim dramskim piscem i rediteljem, između ostalog i na filmu „Čitač“. Među skorašnjim ulogama Fajnsa je rola u predstavi „Man and Superman“ u Nacionalnom teatru, a sledeće godine biće ga moguće videti u filmu „Spektar“, novom nastavku serijala o Džejmsu Bondu.

Kurir / LJ. R.

Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track