(FOTO) A SAD ADIO: Bio je oženjen Cecom Bojković, Milenom Dravić, ali Šurda je imao samo jednu ljubav
Foto: Printscreen

IZGUBILI SMO VELIKOG ČOVEKA

(FOTO) A SAD ADIO: Bio je oženjen Cecom Bojković, Milenom Dravić, ali Šurda je imao samo jednu ljubav

Pop kultura -

Naš slavni glumac Ljubiša Samardžić umro je posle duge i teške bolesti.

Glumac iz malog mesta, koga je talenat predodredio za velike uspehe, postao je veliko ime jugoslovenske kinematografije još davne 1960. godine, a zbog uloge mladića u filmu "Peščani grad" 1962. godine zauvek ćemo ga pamtiti kao "Smokija".

Smoki je tokom svoje bogate karijere igrao u različitim žanrovima, najčešće u ratnim i komedijama, ali, u novije vreme, i u delima društvene problematike kao što su "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Smrt gospodina Goluže", "Život je lep", "Kuća pored pruge" i dr... Igrao je kod skoro svih jugoslovenskih reditelja, a na televiziji je najveći uspeh stekao ulogama u četiri televizijiske serije: "Kuda idu divlje svinje", "Dimitirije Tucović", "Vruć vetar" i "Policajac sa Petlovog brda".

Do danas, Ljubiša je ostvario preko 70 filmskih i televizijskih uloga, sarađivao sa svim jugoslovenskim rediteljima, a onda krajem devedesetih i svojeručno preuzeo režisersku palicu.

foto: Dragan Kadić

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je karijeru Ljubiše Samardžića pratila posebna saradnja sa koleginicom Milenom Dravić, sa kojom se prvi put pojavio na filmskom platnu u "Prekobrojnoj", a zajedno su igrali ukupno čak 25 puta. - Milena je u početku bila mlado, bezazleno devojče sa prostosrdačnim licem, dakle " naivka", kako mi to kažemo, a već nakon dve- tri godine postala je izvrsna dramska glumica - rekao je Ljubiša 1983. u intervjuu za "Letnji as". Međutim, nije Milena bila jedina glumica koju je Smoki zaveo. Devedestih su bile poznate njegove zavodničke avanture, žene su ga sekirale, ostavljale, ali i ludo volele.

foto: Printscreen YT

Setite se samo "Policajca sa Petlovog brda" u kojem je Ljubiša bio oženjen Svetlanom Bojković, Nedom Arnerić, Milenom Dravić, Majom Sabljić, i zamalo i Ivanom Žigon. Ipak, u realnom životu glumac je imao samo jednu ljubav, a to je bila njegova supruga Mirjana. Ona je pre nekoliko decenija u intervjuu za "Start", koji je preneo "Yugo papir", ispričala kako se upoznala sa svojim suprugom. - Letovala sam na Bledu. On je bio na nekakvom odmoru i šetao. Moja sestra je rekla: "Pazi, Ljubiša Samardžić!", ja sam odgovorila: "Baš me briga". Njemu je navodno zapao za oko moj tranzistor, a tek onda ja. Posle je rekao da lošiji tranzistor nije video u životu, a ja se nadam ni bolju ženu - ispričala je Mirjana davne 1970. godine. Taj susret se pretvorio u brak dug pet decenija, ali nažalost, danas ga je prekinuo tragičan ishod i teška bolest sa kojom se glumac borio mesecima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track