Najnovije vesti

NEDA ARNERIĆ I CECA BOJKOVIĆ NE MOGU DA DOĐU SEBI: Bile su njegove žene u Policajcu s Petlovog brda! Oprostile su se od Ljubiše i otkrile nepoznate detalje
Foto: Aleksandar Jovanović, Damir Dervišagić, Dado Đilas

U SUZAMA

NEDA ARNERIĆ I CECA BOJKOVIĆ NE MOGU DA DOĐU SEBI: Bile su njegove žene u Policajcu s Petlovog brda! Oprostile su se od Ljubiše i otkrile nepoznate detalje

Pop kultura

Velikan srpskog glumišta Ljubiša Samardžić napustio nas je juče u 81. godini usled duge i teške bolesti.

Brojne kolege oprostile su se od glumca, a Neda Arnerić i Svetlana Ceca Bojković, koje su tumačile uloge zajedno sa Ljubišom u kultnoj seriji "Policajac sa Petlovog brda" ne kriju svoju tugu.

Ceca Bojković kaže:

foto: Dragana Kadić

"Nažalost, izgubili smo još jednog velikog glumca naše kinematografije koji je uz Batu Živojinovića obeležio jednu epohu našeg filma i serija, kasnije kao reditelj, umetnički stvaralac. Jedino što nam je ostalo, a to nije malo, jeste njegovo delo koje je ostalo zabeleženo na filmskoj traci i serijama, tako da ćemo imati mogućnosti kroz uloge da ga se sećamo. Bio je odličan partner. Igrali smo u nekoliko serija, a poslednje što smo radili jeste "Policajac sa Petlovog brda". Bio je izuzetno vredan čovek, vedroga duha, pun energije".

Neda Arnerić dodala je i po čemu će se sećati Ljubiše.

foto: Dragan Kadić

"Bio mi je jedan veliki prijatelj koji me je podržavao kada mi je bilo najteže. Mnogo mi je teško što je otišao tako veliki glumac: balkansko glumište je izgubilo nenadomestivog glumca. Ali kada izgubite nekog ko vam je prijatelj, onda je to druga priča. Ljubiša je bio izuzetno mudar čovek i strpljiv sa svojim prijateljima i kolegama. Naučila sam kako da se ponašam u ovom poslu, zahvaljujući s njim. Poslednji put sam se čula sa njim pre nego što je otišao u bolnicu. Nisam htela da ga uznemiravam, jer sam znala da Mira to ne želi. I to je u redu. Tako bi trebalo da ostane. Kada je neko bolestan treba ga ostaviti sa svojom porodicom, a ne uznemiravati."

foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

I druge glumice nisu krile da su tužne zbog odlaska legende na večni počinak. Mirka Vasiljević je tinejdžerkse dane provela sa Samardžićem.

"Žao mi je gospodina Samardžića jer sam ja tinejdžerske dane provela sa njim i njegovom suprugom Mirom. Imala sam prilike da radim na njegova dva velika projekta. Još ne mogu da verujem, jer onaj ko nije imao prilike da s njim radi, ne može da shvati kakav je to veliki čovek bio. On je veliku energiju imao. Često je na samim snimanjima više volje za radom i energije imao nego mi mlađi glumci. Svi smo mu se divili. Ostaće legenda kojeg će svi pamtiti po dobrom. Mira koja je uvek skockana od glave do pete, da se divite svakoj njenoj komibinaciji i Ljubiša koji je prati sa maramicom u sakou ili bojom košulje kao što je Mirin karmin. Uvek su bili kao jedno. Uvek se sećam njegovim saveta, priča kako su se snimali filmovi nekada", kaže Mirka.

Glumica Gorica Popović ne krije razočaranje.

"Znala sam da je on bolestan i raspitivala sam se o njegovom zdravlju. Žao mi je zaista. Još jedan velikan našeg filma, na kojem je počivala glumačka filmska umetnost je otišao. Mi smo zajedno sarađivali na nekoliko projekata, a najviše u "Boljem životu". Uvek smo bili u dobrim odnosima. Žao mi je što je jedan čovek takve energije, glumac i reditelj koji se bavio filmom do kraja predano, napustio nas. On je imao veliku energiju, bio nasmejan pa i u teškim momentima. I kada je imao probleme, kada mu je umro sin jedinac, on nije dao da se to vidi na njegovom licu."

foto: Stefan Jokić

(Kurir.rs/Blic/Lj.T. Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Damir Dervišagić, Dado Đilas)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...