IRENA JE DUGO VODILA BITKU SA RAKOM LIMFNIH ŽLEZDA: Ovo je bila poslednja želja preminule glumice
Foto: Printscreen

PREMINULA U 45. GODINI

IRENA JE DUGO VODILA BITKU SA RAKOM LIMFNIH ŽLEZDA: Ovo je bila poslednja želja preminule glumice

Pop kultura -

Irenina ćerka je izrazila želju da prisustvuje majčinoj sahrani, a njen odlazak podnela je teško.

Irena Mičijević imala je specifičan životni put, koji nije bio nimalo lak. Još kao veoma mala pokazivala je interesovanje za svet glume, te je upisala Fakultet dramskih umetnosti sa svega 16 godina. Početak njene glumačke karijere obeležilo je ratno stanje na ovim prostorima, a zbog sveprisutne mržnje odlučila je da se preseli u Španiju, gde je pronašla utočište, daleko od svoje domovine.

Deset godina je živela tamo, a domaćim medijima svojevremeno je otkrila da je proces prilagođavanja trajao jako dugo. Odlučuje da se, posle čitave decenije života na Pirinejima, preseli u Veliku Britaniju, gde je živela sa suprugom Sinošom Rodićem, koji ima svoju kompaniju za projektovanje i istaknuti je arhitekta.

foto: Printskrin/Facebook

Ćerka Kira joj je bila centar sveta, a na život u Londonu brzo su se navikli. - Kada jednom odeš iz svoje zemlje, svaki sledeći korak je manje težak - rekla je Irena jednom prilikom.

(FOTO) NE PRISTAJEM DA TE NEMA: Mlada glumica se na dirljiv način oprostila od svoje filmske majke Irene Mičijević

Glumici, poznatoj po ulogama u filmovima "Dobro uštimovani mrtvaci" i "Mali svet", dijagnostikovan je rak limfnih žlezdi pre 10 meseci, nakon čega je odlučila da se iz engleske prestonice sa porodicom vrati u Beograd.

Želja joj je bila da poslednje dane života provede u srpkom glavnom gradu, a preminula je juče u popodnevnim satima, ostavivši za sobom uloge poput Klare iz "Žena sa Dedinja", po kojoj je našoj publici najpoznatija. Irenina ćerka je izrazila želju da prisustvuje majčinoj sahrani, koja će se biti u toku nedelje, a njen odlazak podnela je teško.

foto: Printscreen

(Kurir.rs/Blic, Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track