SNIMA SE FILM BALKANSKA LINIJA: Miloš Biković i Rusi u maršu na Kosovo

Snima se film

SNIMA SE FILM BALKANSKA LINIJA: Miloš Biković i Rusi u maršu na Kosovo

Pop kultura -

U centru velike herojske drame je 600-kilometarski jurišni marš ruskog mirovnog bataljona iz Bosne na vojni aerodrom na Kosovu

Počelo je snimanje u Srbiji rusko-srpskog filma „Balkanska linija“, koji govori o tajnoj operaciji zauzimanja aerodroma Slatina na Kosovu 1999. godine i koji će biti prikazan sledeće godine.

Glumac Miloš Biković objavio je slike sa snimanja sa svojim kolegama Aleksandrom Radojičićem i Ivanom Mihailovićem.

- U centru velike herojske drame je 600-kilometarski jurišni marš ruskog mirovnog bataljona iz Bosne na vojni aerodrom na Kosovu i smela operacija zauzimanja važnog uporišta NATO od ruskih specijalnih jedinica. Tada je, za vreme NATO bombardovanja Jugoslavije, Rusija prvi put posle „euforije perestrojke“ shvatila da ima svoje interese, koje mora da brani. Istoričari nazivaju ove događaje najopasnijim pogoršavanjem odnosa između Rusije i Zapada od vremena Karipske krize. Rešavala se sudbina čitave planete. U slučaju neuspeha ruskog plana, XX vek mogao je da se završi svetskim ratom - napisao je Biković na svom Instagram profilu.

U filmu igraju Goša Kucenko, Miloš Biković, Anton Pampušni, Milena Radulović, Gojko Mitić, Aleksandar Radojičić, Miodrag Radonjić, kao i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track