(VIDEO 18+) POLNI ORGANI LANDARAJU NA NACIONALNOJ FREKVENCIJI: 24  sata predstave Olimp izazvala burne reakcije na društvenim mrežama
Foto: Printskrin

ŽESTOKO OPLELI

(VIDEO 18+) POLNI ORGANI LANDARAJU NA NACIONALNOJ FREKVENCIJI: 24 sata predstave Olimp izazvala burne reakcije na društvenim mrežama

Pop kultura -

Predstava "Olimp" belgijskog reditelja Jana Farba, koja je trajala 24 sata, žestoko je podelila javnost.

Naime, predstavom čije je izvorište u antičkim tragedijama, otvoren je 51. Bitef. Cela predstava se, prvi put u istoriji javnog servisa, iz Centra "Sava", gde je igrana, prenosila na RTS 3, a pojedine, eksplicitne scene izazvale su burne reakcije javnosti.

Naime, scene u kojima muškarci goli igraju na bini uz zvuke sirtakija, one u kojima žene pokazuju intimne delove tela, ali i one u kojima se prikazani eksplicitni seksualni sadržaji, izazvali su buru reakcija na društvenim mrežama.

Neki su ovakvu vrstu umetnosti uporedili čak i sa aktuelnim rijaliti programima u Srbiji.

Većina njih nije uspela da razume kako se ovakvi sadržaji mogu podvesti pod kategoriju kultura.

"Konferansije ovog programa je jedno provokativno, beskrajno šarmantno i zavodljivo otelovljenje samog boga Dionisa, zaštitnika tragedije i pozorišta.

U tim zasebnim scenskim celinama smenjuju se halucinantni prizori ekstaze, telesnog iznurivanja, orgija, najuzvišenije poezije, ali prevashodno krajnje uzbudljive vizuelne i duhovne lepote i slobode, te snage i radosti života", stoji u brojnim recenzijama ove predstave.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja