TEŠKE DROGE, GOLOTINJA, SILOVANJE: Danas je svetska zvezda, a njena prošlost krije jezive detalje!
Foto: Profimedia

ŠOK

TEŠKE DROGE, GOLOTINJA, SILOVANJE: Danas je svetska zvezda, a njena prošlost krije jezive detalje!

Pop kultura -

Kada se spomene Stefani Džoen Anđelina Germanota malo ko će znati o kome se radi, budući da je pre deset godina, kada se pojavila na muzičkoj sceni, ostavila po strani ime pod kojim je ubeležena u matičnim knjigama. Ipak, verovatno da ne postoji niko ko barem nije čuo za njeno umetničko ime, bez obzira na to da li je zna njene pesme ili ne.

Reč je o Ledi Gagi, američkoj pop pevačici, koja je mnogima sinonim za bizarne autfite koji, između ostalog, uključuju haljine od mesa, telefone i jastoge na glavi umesto šešira, vrtoglave potpetice koje premašuju 30 centimetara i još mnogo toga.

foto: Profimedia

Mlađe generacije će u sećanje dozvati i nastupe na kojima je bacaju u zapaljeni kazan, simbolično izvršavanje samoubistva na sceni sa sve krvlju koja se sliva niz njeno telo i vešanjem, pa do onog u kom se u roku od četiri minuta transformiše u četiri različite osobe, što uključuje kompletnu promenu garderobe, šminke i perika na sceni.

Ipak, ono što mnogi ne znaju je da je ova višestruka dobitnica Gremija, ali i prestižnih filmskih nagrada kao što su Oskar i Golden Gloub, u ranoj mladosti prošla i više nego trnovit put.

foto: Profimedia

Naime, Lejdi Gaga je rođena u imućnoj porodici, te je od malena navikla na lagodan život. Međutim, njeno odrastanje je pratila očeva preterana briga budući da je njegova mezimica nasledila bolest lupus, zbog čega je deceniju ranije umrla njegova rođena sestra. Upravo je ta očeva potreba da je drži pod staklenim zvonom kao rezultat imala buntovništvo mlade pevačice, te je ona još kao 19-godišnjakinja napustila porodični dom, a time i školovanje u eminentnoj glumačkoj akademiji, zbog čega je postala veliko razočaranje za svoje roditelje koji su očekivali velike stvari od nje.

Sledeći šok je usledio kada su saznali da se njihova jedva punoletna ćerka skida po klubovima i radi kao go-go igračica ne bi li di-džejevi puštali njene pesme, odnosno kako bi doprla do zahtevne njujorške publike.

foto: Profimedia

Kap koja je prelila čašu je svakako bila droga koja je Lejdi Gagu u tim godinama umalo koštala života. Kokainska zavisnost je dotakla krajnje granice nakon što ju je silovao producent koji joj je obećavao veliku karijeru.

Ipak, isuviše ambiciozna pevačica nije odustala od svog sna, te se rešila upotrebe narkotika i posvetila isključivo karijeri, zbog čega danas ponosno nosi titulu jednog od najprodavanijih izvođaća ikada.

Međutim, ni nakon što je ostvarila svetski uspeh nevoljama nije bio kraj. 2013. godine je slomila kuk na sceni, zbog čega je njena karijera bila pod znakom pitanja. Lejdi Gaga i danas snosi posledice zbog operacije kuka, te je poslednju turneju odložila zbog nesnosnih bolova koje oseća. Bez obzira na promenjeni raspored koncerata, ova turneja je zaradila najviše novca u 2017. godini kada je reč o ženskim izvođačima.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Puls, N.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track