GLUMICE ODBILE DA SE SKINU GOLE U ZEMUNU: Skandal uoči premijere u Madlenijanumu! REDITELJKA TRAŽILA DA STAVE KESE NA GLAVE!
Foto: Milan Đakov, Dragana Udovičić, Printscreen, Zorana Jevtić

Frka uoči premijere „Senka / Euridika govori“

GLUMICE ODBILE DA SE SKINU GOLE U ZEMUNU: Skandal uoči premijere u Madlenijanumu! REDITELJKA TRAŽILA DA STAVE KESE NA GLAVE!

Pop kultura -

Studentkinje Miona Marković, Mina Softić, Hana Beštić i Sanja Marković vratile su uloge rediteljki Ivani Vujić, koja je tražila da se obnaže i da volontiraju

Samo nekoliko dana uoči premijere komada „Senka / Euridika govori“ u režiji Ivane Vujić u Madlenijanumu, zakazane za 25. oktobar, ekipu su napustile četiri glumice, saznaje Kurir.

Studentkinje glume u klasi Dragana Petrovića Peleta Miona Marković (ćerka istoričara Predraga Markovića), Mina Softić (ćerka Anice Dobre), Hana Beštić (ćerka Slobodana Beštića) i Sanja Marković vratile su uloge, jer je rediteljka tražila da se u jednoj sceni skinu gole i da ima stave kese preko glave.

foto: Dragan Kadić

Diplomatski odgovori

- Miona, Mina, Hana i Sanja nakon više od pola godine priprema odlučile su da izađu iz predstave. Nisu želele da se obnaže u svojim prvim ulogama gotovo bez izgovorenog teksta. Odlazile su s proba uplakane jer nisu mogle da trpe pritisak rediteljke. Takođe, nije im odgovaralo što neće biti plaćene za svoj angažman - kaže izvor iz glumačkih krugova za Kurir.

Glumice i njihovi roditelji nisu želeli da govore za Kurir o ovoj temi.

- Takve stvari treba da ostanu unutar kuće, a ne da se iznose u javnost - kratko je rekla Mina Softić, naslednica Anice Dobre.

Ni rediteljka nije bila raspoložena za širu priču.

Našli im zamene

- Premijera je tek 25. oktobra i videćemo ko će da igra. Na probi sam - kratko je kazala rediteljka Ivana Vujić.

Umesto četiri glumice, mlade Euridike prihvatili su da igraju Andrea Ržaničanin, Dunja Stojanović, Gala Isidora Vujović, Mina Obradović i Tijana Šebez.

Komad koji se postavlja povodom 20 godina Madlenijanuma, jedinog privatnog pozorišta u zemlji, koprodukcija je s Fakultetom dramskih umetnosti, i okupio je na sceni dve Danice - Maksimović i Ristovski, kao i Kostu Bunuševca kao Orfeja.

Težak komad

POSVEĆENO I OLJI IVANJICKI

Snažna priča o savremenoj ženi i njenoj stalnoj borbi za duhovne vrednosti po delu nobelovke Elfride Jelinek na pozorišnoj sceni još nije viđena u Srbiji.

- Mnoga pozorišta u Evropi ne postavljaju dela Elfride Jelinek jer ih smatraju teškim, jakim i zahtevnim za rad. Spajam u komadu Elfride Jelinek i Olju Ivanjicki, dve jako interesantne žene. Ivanjicki je napisala poemu „Za novu doba“ polovinom prošlog veka koja veoma podseća na spisateljsko tkanje Elfride Jelinek - kazala je Ivana Vujić.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Milan Đakov, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić, Printscreen, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track