KNJIGA JE I DALJE ŽIVA: Dušan Kovačević napravio zastoj na Sajmu
Foto: Vladimir Šporčić

GUŽVA

KNJIGA JE I DALJE ŽIVA: Dušan Kovačević napravio zastoj na Sajmu

Pop kultura -

Ja sam dramski pisac i ovo mi dođe kao desert

Akademik i dramski pisac Dušan Kovačević predstavio je u sredu na Sajmu knjiga reizdanje publikacije „Dvadeset srpskih podela“ na „Laguninom“ štandu.

- Ova knjiga je kad je objavljena prodata u tiražu od 60.000 primeraka. Videćemo kako će sada proći. Ja sam dramski pisac i ovo mi dođe kao desert - kaže Kovačević i dodaje:

- Sajam knjiga je najveći praznik knjige, kad se ljudi koji zaista vole čitanje sastaju. Svake godine sretnem se s prijateljima iz inostranstva. Najlepše na ovom sajmu su mladi ljudi. Dolazim ovde već pola veka i svaki put kad vidim mlade ljude, znam da se knjiga izborila i da je živa - rekao je pisac za Kurir.

On se osvrnuo i na skandalozni nastup Herte Miler.

- Nisam gledao uživo, ali prema onome što sam video u izveštajima, mislim da je rekla nekoliko stvari koje nisu tačne - da budem fin i lepo vaspitan, reći ću samo tako. Očigledno je da se ne razume u istoriju Balkana i bolje bi bilo da o tome na govori - kazao je Kovačević.

Na „Laguninom“ štandu verni čitaoci napravili su ogroman red kako bi dobili potpis svog omiljenog pisca. Tokom jučerašnjeg dana predstavili su se pisci za decu i održan je tradicionalni školski dan. Od prošle godine u lektiru je ušla Kovačevićeva drama „Ko to tamo peva“.

Kurir / M. C.

Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja