DŽULIJA ROBERTS NAPUNILA 50 GODINA: Njen život je obeležio događaj od kog se nikada nije oporavila
Foto: Profimedia

ŽIVOT SLAVNE GLUMICE

DŽULIJA ROBERTS NAPUNILA 50 GODINA: Njen život je obeležio događaj od kog se nikada nije oporavila

Pop kultura -

Život slavne glumice Džulije Roberts obeležile su romantične veze, dobra gluma, ali i oni ne tako lepi događaji.

Džulija je rođena na današnji dan 1967. godine u američkoj državi Džordžiji, a slavu doživela je u ranoj mladosti, najčešće glumeći u romantičnim komedijama. Njeno detinjstvo je obeležila smrt oca, koja se dogodila kada je imala samo devet godina. Priznala je da od toga nikada nije oporavila, a roditelji su joj se razveli još dok je bila beba.

foto: Profimedia

Robertsova je želela je da postane veterinar, ali se brzo predomislila, pa je počela da se bavi modelingom i glumom, gde je pronašla sebe. Mediji su često pisali o njenim burnim vezama sa muškarcima, a bilo ih je na pretek. Poznato je da je bila u vezi sa Lijamom Nisonom, Kiferom Saderlandom, Džejsonom Patrikom, Metjuom Perijem, Bendžaminom Bretom i drugima, te su je u više navrata okarakterisali kao promiskuitetnu. U periodu od 1993. do 1995. godine bila je u braku sa Lajlom Lavetom, sa kojim nije imala dece, dok je u narednom braku dobila troje: Hejzel, Finej i Henrija.

foto: Marina Lopičić

Otac njene dece je kamerman Danijel Moder, kog je upoznala na snimanju "Meksikanca", a o njenim zaradama u Holivudu se i te kako pričalo, pa je devedesetih godina bila najplaćenija glumica u Americi. Robertsova je tokom duge karijere ostvarila više od 40 uloga, a neki od njenih filmova postali su kultni. Dobitnica je Oskara i Zlatnog globusa, a glumila je rame uz rame sa legendama svetske kinematografije, poput Meril Strip, Džordža Klunija i Breda Pita.

Njene najpoznatije uloge su u filmovima "Zgodna žena", "Venčanje mog najboljeg druga", "Odbegla mlada" i "Erin Brokovič".

foto: Profimedia

(Kurir.rs, Foto: Profimedia, Marina Lopičić)

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

Rezime! Šta je sve za vikend radila „Odbegla mlada“ u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja