MUKE NA SETU: Kurir na snimanju filma Zaspanka za vojnika
Foto: Bojana Velimirović

Digli most u vazduh

MUKE NA SETU: Kurir na snimanju filma Zaspanka za vojnika

Pop kultura -

Konje smo nekako nagovorili da slušaju, a glumce teško, kaže reditelj Antonijević

„Ton ide, kamere, pazite, biće pucanja u kadru, akcija“, rečenica je koju smo tokom vikenda čuli pedesetak puta na snimanju ratnog spektakla „Zaspanka za vojnika“.

Reditelj Predrag Gaga Antonijević već petu nedelju u okolini Bele Crkve i Vršca zajedno s direktorom fotografije Milošem Kodemom pokušava da dočara scene iz Velikog rata koje su opisane u romanu „Srpska trilogija“ Stevana Jakovljevića.

- Najteži deo je iza nas. Đavo nikad ne spava, ali smo prošli veliki deo komplikovanih scena. Pravimo nešto što nas sve inspiriše. Biće borba do kraja i uz božju pomoć ćemo izgurati - kaže Gaga.

Predrag Antonijević (stoji) i Miloš Kodemo, foto: Bojana Velimirović

Naša ekipa gledala je i kako je snimljena scena u kojoj je most dignut u vazduh.

- Mi smo ga i podigli da bismo ga srušili. Napravili smo i branu kako bismo dobili ono što želimo. Kaskaderi su vrhunski odradili svoj posao. Najveći problem smo imali s glumcima. Konje smo nekako nagovorili da slušaju, a glumce teško - kroz osmeh će reditelj.

Na velikom platnu u glavnim ulogama gledaćemo debitante Marka Vasiljevića i Vuka Jovanovića, a kao specijalnog gosta i sa samo jednom replikom Vuka Kostića, koji igra u seriji „Ubice mog oca“.

- Uloga je bila da se ubiju neke Švabe, a on je bio prvi dobrovoljac - zaključuje reditelj.

Ljubomir Radanov

Vuk Kostić, foto: Bojana Velimirović

Celo selo htelo sliku

VUKA ZBOG BRKOVA NISU PREPOZNALI

Vuk Kostić je svoje scene snimao u malom mestu Zagajica u okolini Bele Crkve. Celo selo došlo je na pauzu za ručak da se slika s njim, ali ga zbog brkova niko nije prepoznao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track