(FOTO) SEĆATE SE BUBAMARE IZ PORODIČNOG BLAGA? 20 godina ga nismo videli, a danas izgleda zapanjujuće!
Foto: Printskrin Youtube

O NJEMU SE, NAŽALOST, MALO ZNA

(FOTO) SEĆATE SE BUBAMARE IZ PORODIČNOG BLAGA? 20 godina ga nismo videli, a danas izgleda zapanjujuće!

Pop kultura -

Boško Divljak zvani Bubamara jedan je od vrlo simpatičnih likova serije "Porodično blago", a o njegovom životu se malo zna, a trebalo bi.

Naime, lika koji dolazi u sud nakon služenja robije i ostavlja nekoliko paketa za koje sudije sumnjaju da su eksplozivnog sadržaja i da je u pitanju odmazda čoveka kog su osudili nekoliko godina ranije, glumi Ljubiša Barović.

O njemu se van ovog lika, nažalost, malo zna.

Ljubiša je član udruženja dramskih umetnika. Prvak je Šabačkog pozorišta, ali je igrao i u Leskovcu i Novom Sadu. Kao vođa i osnivač NDA "Veselo majmunče", sa svojom školom glume dobijao nagrade kao reditelj i pisac.

foto: Printskrin Youtube

Režirao je za decu predstave: "Pepeljuga", "Natalija i gusari" i "Trnova ružica". Za iste predstave je napisao tekstove kao i za predstavu "Bajka o bajatom pasulju".

Pored "Porodičnog blaga", u njegove filmske i televizijske epizode spadaju i "Zona Zamfirova", "Srećni ljudi", "Stižu dolari", "Kraj dinastije Obrenovića".

Dobitnik je brojnih pozorišnih priznanja:

- Dve nagrade na festivalima "Ljubiša Jovanović". Nagrada za najbolju mušku ulogu za uloge: Vatrogasnog kapetana ("Ćelava pevačica") i Ligurio ("Mandragola").

foto: Printskrin Youtube

- Četiri nagrade za glumu na Festivalima "Joakim Vujić": Nagrade za najboljeg mladog glumca za ulogu Mladića ("Tuđa žena i muž pod krevetom"). Nagrada za najbolju mušku ulogu za uloge: Vatrogasnog kapetana ("Ćelava pevačica"), Ligurio ("Mandragola") i Rozenkranc ("Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi").

- Nagrada Ježa na Danima komedije u Jagodini za najbolju mušku ulogu Konobara ("Luda noć u hotelu Jugoslavija").

- Na festivalu dečjih predstava u Ubu – nagrade za: najbolji tekst, najbolju predstavu i najbolju režiju.

Ono što je uvek bilo privlačno ljudima, a i danas je, njegov izgled i odlična mimika lica.

foto: Printskrin Youtube

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja