OBNOVLJEN BIOSKOP U FOČI: Emir Kusturica i Milorad Dodik otvorili prvu salu multipleksa Doli Bel!
Foto: Kurir

USPEH

OBNOVLJEN BIOSKOP U FOČI: Emir Kusturica i Milorad Dodik otvorili prvu salu multipleksa Doli Bel!

Pop kultura -

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica i predsednik RS Milorad Dodik otovorili su sinoć u Foči prvu od buduće tri sale multipleksa "Doli Bel", a Emir Kusturica poverio se posle otvaranja "Kuriru".

Emir Kusturica i Milorad Dodik otvorili u Foči novoobnovljeni bioskop "Sjećaš li se Doli Bel".

"Draže mi je od bilo kakvog uspeha da u Foči otvorimo ovakav bioskop!", rekao je Emir.

foto: Kurir

Na početku svečanosti, u prepunoj sali novog fočanskog bioskopa, Kusturica se i našalio sa meštanima, objasnivši da ideja o obnovi bioskopa u Foči počiva na jednoj jedinoj rečenici:

"J... grad koji nema bioskop!"

Odmah posle svečanosti otvaranja bioskopa, u novoj sali koju su meštani i gosti napunili do poslednjeg mesta prikazan je i Kusturičin film „Sjećaš li se Doli Bel“.

foto: Kurir

"Kultura posete bioskopu se očigledno vraća, a obeležje jedne urbane sredine svakako podrazumeva ovakve sale i ovakve bioskope. Foča je i studentski grad i ovo će brojnim studentima biti mesto ne samo za praćenje umetnosti nego i za relaksaciju", rekao je Dodik na svečanosti u Foči.

"Foča je dobila bioskop u kom će posetioci moći da gledaju filmove paralelno sa San Franciskom, Moskovom, Njujorkom i svim svetskim metropolama, tako da će građanima biti upućeniji u dešavanja u svetu filma", rekao je Kusturica.

foto: Kurir

On je naglasio da se u ovoj delatnosti ne može ostvariti veliki profit, ali se stvara ambijent za bolji život i bolju kulturnu klimu. Prema sporazumu Emira Kusturice i Centra za kulturu i informisanje i Foči, renoviranje stare biskopske sale finansiralo je preduzeće "Lotika" iz Višegrada, a ovo je, kako je najavljeno, tek prvi korak u formiranju modernog mulitpleksa sa još dve manje sale.

Kurir.rs/Z. Šaponjić, Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track