Najnovije vesti

ŽARKO LAUŠEVIĆ O SEKSU S EVOM RAS: Zbog toga sam morao da gasim cigaretu na ruci!
Foto: Damir Dervišagić

glumac otvOrio dušu pred studentima

ŽARKO LAUŠEVIĆ O SEKSU S EVOM RAS: Zbog toga sam morao da gasim cigaretu na ruci!

Pop kultura
23:38h

U Mostaru je održan 11. Festival filmske glume, a Žarko Laušević, je pored hrvatskog reditelja Antuna Vrdoljaka, dobitnik nagrade "Stablo ljubavi" za životno delo. Proslavljeni glumac održao je master klas studentima iz celog regiona zajedno s Slavkom Štimcem, kad se prisetio svojih najvećih uloga.

"Festival je specifičan jer okuplja studente iz regiona koji će se baviti ovim mojim pozivom. Divno je ako su danas nešto mogli da nauče od mene", rekao je Laušević. Glumac je na predavanju govorio o svojim legendarnim ulogama. "Tehnologija mnogo brzo napreduje. Čovek to ne može više da prati. Glumci nemaju vremena kao nekada da se spremaju za uloge, jer se sve ubrzalo", rekao je Žarko.

Lauš se prisetio snimanja serije "Sivi dom", gde mu je partnerka u krevetu bila Eva Ras. "Ljubavne scenu su kao bilo koja druga stvar koju radiš na filmu. Radeći tu seriju stvarno sam gasio pikavce od cigareta na ruci", rekao glumac o čuvenom zavodniku Šilji. On je naglasio da kolege moraju svaku ulogu da rade do kraja. "Za "Bolje od bekstva" sam se ošišao na ćelavo", naglasio je glumac. LJ. R.

Žrtva Za ulogu Svetog Save smršao sam 17 kilograma

Angažman u predstavi "Sveti Sava" Šiniše Kovačevića u Jugoslovenskom dramskom je Žarku promenila život i nakon jednog izvođenja njegov život više nije bio isti. Glumac je u Mostoaru ispričao po čemu pamti taj proces. - Za ulogu Svetog Save smršao sam 17 kilograma - rekao je Laušević.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...