Najnovije vesti

(FOTO) RASKOŠNA CEREMONIJA U NARODNOM POZORIŠTU:  Glamurozno slavlje za pet jedinstvenih žena!
Foto: Promo

JUBILARNE NAGRADE

(FOTO) RASKOŠNA CEREMONIJA U NARODNOM POZORIŠTU: Glamurozno slavlje za pet jedinstvenih žena!

Pop kultura

"Većinu nagrada ostvarila sam kada je moja zemlja prolazila kroz težak period. Ni za šta to ne bih menjala, jer sam mom narodu vraćala osmeh na lice", rekla je jedna od narađenih Jasna Šekarić, kojoj je Fondacija Braće Karić uručila nagradu za vrhunska ostvarenja u sportu.

Ovogodišnja jubilarna nagrada Fondacije Braća Karić, dvadeseta po redu, tradicionalno održana u Narodnom pozorištu u Beogradu, bila je jedinstvena po mnogo čemu. Prvi put od kada je ustanovljena nagrada, lauerati su isključivo žene. Tako su se na jednom mestu u isto vreme, zahvaljujući počasnoj predsednici fondacije Milanki Karić našle žene različitih zanimanja, iz različitih kulturoloških i geografskih sredina kojima je zajednička misao vodilja samo jedna - da surovi svet oko nas bude lepše i bolje mesto za život.

foto: Promo

Prva u nizu dama kojima je domaćica svečanosti uručila nagradu bila je srpska reprezentativka u streljaštvu, Jasna Šekarić, za vrhunska ostvarenja u sportu.

foto: Promo

"Većinu nagrada ostvarila sam kada je moja zemlja prolazila kroz težak period. Ni za šta to ne bih menjala, jer sam mom narodu vraćala osmeh na lice", rekla je Jasna. dok je novinarka Ruža Ćirković dobila priznanje za novinarstvo, publicistiku i izdavaštvo. Posebnu emociju izazvala je čelična dama Pakistana, Muniba Mazari, društvena aktivistkinja i motivacioni govornik u čije ruke je otišla nagrada za humanost, a statua za izuzetna dostignuća u umetnosti pripala je operskoj divi Jadranki Jovanović.

foto: Promo

Ipak, hor Obilić pesmu “Ovo je Srbija” otpevao je u čast Valentine Ivanovne Matvijenko, stalnog člana Saveta bezbednosti Ruske Federacije, koja inače važi za treću ličnost po značaju u Rusiji, odmah posle predsednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva.

foto: Promo

Ona je svoju nagradu za demokratiju, mir saradnju i prijateljstvo među narodima, posvetila narodu Srbije. Ceremoniji su prisustvovale brojne poznate ličnosti među kojima Dule Savić sa suprugom Marinom, Mirka Vasiljević sa partnerom Vujadinom Savićem, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i mnogi drugi.

foto: Promo

(Kurir.rs, Foto: Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...