TRILER JUŽNI VETAR: Drugar Mela Gibsona igra u domaćem filmu
Foto: Profimedia

PALA POSLEDNJA KLAPA

TRILER JUŽNI VETAR: Drugar Mela Gibsona igra u domaćem filmu

Pop kultura -

Reditelj Miloš Avramović jednu od uloga dodelio Hristu Šopovu, koji se proslavio ulogom Pontija Pilata u „Stradanju Hristovom“

U Beogradu je nakon 31 dan rada završeno snimanje novog domaćeg filma „Južni vetar“, reditelja Miloša Avramovića. Pored Miloša Bikovića, kome je poverena glavna uloga, u ovom savremenom trileru gledaćemo i svetsku zvezdu Hrista Šopova.

Glumac iz Bugarske najpoznatiji je po roli Pontija Pilata u filmu „Stradanje Hristovo“. Američki film iz 2004. koji je režirao Mel Gibson bio je nominovan za tri Oskara i pohvaljen od strane kritičara, ali je izazvao brojne kontroverze širom sveta. Šopov i Gibson su nakon ove saradnje postali veliki prijatelji.

- Ulogu je Hristo dobio bez audicije. Pratim vrlo pomno bugarsku kinematografiju i odmah sam znao da je lik za njega. On je zvezda u svojoj domovini kao kod nas Aleksandar Berček. Angažovali smo i Ivajla Zaharijeva, koga gledamo u seriji „Balkanska mafija“ - kaže za Kurir reditelj Avramović.

foto: Profimedia

„Južni vetar“ je surova, ali duhovito ispričana priča o beogradskom podzemlju.

- Nisu tema devedesete. Radnja filma može da se smesti i u London ili Pariz. Potrudićemo se da premijera bude već na proleće naredne godine - objašnjava reditelj.

Pored zvezda iz Bugarske, film nose i Berček, Nebojša Glogovac i Bogdan Diklić.

- Ovo je jedan veliki scenario na temu uličnog života, kriminala, koji u sebi ima nešto prave priče i puno dobrih dijaloga, situacija koje su zaista uverljive - smatra Glogovac.

LJ. RADANOV - Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track