SKANDALOZNO: Zabranjena izlozba Tijane Grujić - slike već postavljene, sve otkazano!
Foto: Promo

EKSPLICITNI SADRŽAJ

SKANDALOZNO: Zabranjena izlozba Tijane Grujić - slike već postavljene, sve otkazano!

Pop kultura -

Najavljeno otvaranje izložbe Tijane Grujić, zakazano za 26. novembar, nedelju u 20 časova, u Klubu Narodnog pozorišta Srbije, neće se desiti, iako je već urađena postavka slika, javnost obaveštena, zvanice pozvane.

Izložba je iznenada otkazana, a obrazloženje uprave Kluba Narodnog pozorišta Srbije stiglo je telefonskim putem kasno u noć, u subotu 25. novembra, nakon postavke slika.

foto: Promo

Autorki Tijani Grujić je saopšteno, verovali ili ne, da "slike sadrže eksplicitne erotske sadržaje", te da kao takve ne mogu biti izložene prema ranijem dogovoru.

Akademska slikarka i profesorka iz Bečeja, autorka slika i izložbe, Tijana Grujić, kako kaže, zaprepašćena je metodama i načinom rada sa kojim se sreće, ističući da je mesec dana pred izložbu, uprava Kluba Narodnog pozorišta Srbije bila upoznata, kako sa njenom biografijom, tako i sa njenim slikama.

"Stvar je skandalozno odvratna, ali kod nas u Srbiji je izgleda sve moguće. Pozivam sve na svečano zatvaranje izložbe u 17h danas", kaže autorka izložbe.

foto: Promo

Namera Tijane Grujić je bila da izložbom u Klubu Narodnog pozorišta Srbije u Beogradu zaokruži uspešan ciklus svojih izložbi koje su održane pre Beograda u Njujorku, Parizu i Kanu, gde je između ostalih, slike Tijane Grujić izlagala na svojoj izložbi i Marina Pikaso, unuka slavnog Pabla Pikasa.

O budućem datumu i mestu održavanja izložbe, javnost i mediji će biti obavešteni blagovremeno, a autorka posebno izražava zahvalnost medijima, partnerima i prijateljima koji je podržavaju.

foto: Promo

(Kurir; Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track