Najnovije vesti

POJAVILI SU SE DOKAZI: Harvi Vajnstajn uskoro iza rešetaka
Foto: AP 7.10.2017

SKANDAL!

POJAVILI SU SE DOKAZI: Harvi Vajnstajn uskoro iza rešetaka

Pop kultura

Njujorška policija je pri kraju sa skupljanjem dokaza protiv silovatelja Vajnštajna.

Istražitelji njujorške policije veruju da su optužbe protiv holivudskog producenta Harvija Vajnstajna za silovanje 2010. godine verodostojne i sakupljaju dokaze kako bi zatražili da se protiv njega izda nalog za hapšenje. Šef njujorških detektiva Robert Bojs rekao je da su istražitelji ispitali Paz de la Huertu, koja je javno optužila producenta da ju je dvaput silovao u njenom stanu.

Bojs je naveo da su detektivi utvrdili da je priča te glumice uverljiva i delove njene priče potkrepili su dokazima.

"Da je Vajnstajn sada u Njujorku i da su optužbe za napad novijeg datuma, smesta bismo ga uhapsili, bez sumnje", rekao je Bojs.

foto: Profimedia

Međutim, pošto je Vajnstin u drugoj američkoj saveznoj državi i pošto se napad za koji ga glumica tereti dogodio pre više godina, istražitelji najpre moraju da prikupe dokaze, pojasnio je šef njujorških istražitelja. Listovi "Njujork tajms" i "Njujorker" objavili su početkom oktobra priče o decenijama Vajnštajnovog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja žena. Više od 36 žena javno je optužilo ovog filmskog producenta za zlostavljanje, dok je Vajnštajn odbacio optužbe o seksu bez dobrovoljnog pristanka.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/AP, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Svi su im se divili - a onda je usledio šok: Skandali koji su uzdrmali Holivud do temelja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...