Najnovije vesti

OTVARANJE DANAS: Izložba slika "Portreti 2" Zorane Jevtić rađenih airbrush tehnikom!
Foto: Zorana Jevtić

8. DECEMBAR

OTVARANJE DANAS: Izložba slika "Portreti 2" Zorane Jevtić rađenih airbrush tehnikom!

Pop kultura

Izložba slika rađenih "airbrush" tehnikom, "Portreti 2" Zorane Jevtić, biće otvorena u petak, 8. decembra u 19 časova u bar-restoranu M:eating (Vlajkovićeva 8, Beograd).

Video: Dragana Udovičić

Izložba će biti otvorena za posetioce do 15. decembra 2017. Ova produktivna umetnica nas poziva na novo druženje nakon jako uspešne izložbe slika prikazane u martu ove godine. Autorka ovaj put ima svedeniji pristup: crno-bele slike sa krupnim kadrom na lice, rađene "airbrush" tehnikom na najfinijem, pamučnom akvarel papiru.

foto: Zorana Jevtić

Zorana je polako i postepeno usavršavala ovu tehniku. Za to je bilo potrebno dosta vremena, strpljenja, mirna ruka i dobar plan rada, jer je malo prostora za grešku.

foto: Zorana Jevtić

Nanoseći tanak sloj boje na površinu alatkom koja kompresuje vazduh, postižu se neverovatni efekti: trodimenzionalnost i fotorealizam. To je umetnici omogućilo da kod svojih modela uhvati spontane trenutke, poglede, emocije... Na slikama su ponovo njene bliske priajteljice i žene koje je inspirišu, predstavljene na velikim formatima koji ostavljaju upečatljiv i neponovljiv utisak na posmatrača.

foto: Zorana Jevtić

Zorana Jevtić rođena je 1983. u Kraljevu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2007. godine na odseku primenjene grafike i time stekla zvanje diplomiranog fotografa. Već više od 10 godina aktivno radi kao fotoreporter u dnevnin novinama Kurir i sarađuje sa brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu.

foto: Zorana Jevtić

Svoje slobodno vreme provodi u crtanju i slikanju, koje su njena velika strast pored fotografije. Izlagala je radove na više od trideset grupnih i četiri samostalne izložbe. Živi i radi u Beogradu.

(Kurir)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...