Najnovije vesti

ZORAN CVIJANOVIĆ O SVOM PREMINULOM PRIJATELJU: Dovršićemo Mandinu misiju!
Foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović

Emotivan

ZORAN CVIJANOVIĆ O SVOM PREMINULOM PRIJATELJU: Dovršićemo Mandinu misiju!

Pop kultura

Milorad Mandić je napravio divan kolektiv koji čuva uspomenu na njega, a čini mi se da ćemo svoju zahvalnost najbolje pokazati ako se ovo pozorište renovira, kaže glumac

Zoran Cvijanović će u novoj sezoni zaigrati u predstavi „Florentinski šešir“ Ežena Labiša u režiji i adaptaciji Darijana Mihajlovića i produkciji pozorišta „Boško Buha“.

Glumac za Kurir kaže da se raduje subotnjoj premijeri na sceni Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.

- Ova predstava dolazi za naš ansambl u pravom trenutku jer je ovo jedan od onih klasičnih komada koji pripada svakoj generaciji glumaca. Kod nas su to Dejan Lutkić i Goran Jevtić, koji su pravi kapiteni ove predstave. Nama je bilo zadovoljstvo da ih sledimo. S druge strane, ovakva komedija i vodvilj je nešto što najviše odgovara današnjici i trenutku u kom se nalazimo. Potrebno je da se nasmejemo svemu. Ljudi vole da odu u pozorište da se rasterete i malo skrenu misli, a meni se čini da ćemo im mi to i pružiti. Nama je predstava bila pedagoška, a za publiku se nadam da će biti terapeutska - kaže Cvijanović.

Gosti smo u „Vuku“

Zoran nije propustio ni da se seti svog prijatelja i pokojnog upravnika „Buhe“ Milorada Mandića Mande, koji mu je jedino pomogao kad je ostao na ulici i bez krova nad glavom.

- Naša ideja i najintimnije nastojanje je da probamo da dovršimo Mandinu misiju. To je ono što nas pokreće. On je napravio jedan divan, plemenit kolektiv koji čuva uspomenu na njega, a čini mi se da ćemo svoju zahvalnost najbolje pokazati ako se ovo pozorište dovrši i renovira i počne da radi, kao i da ove predstave koje radimo napokon dobiju svoju kuću - kaže glumac i dodaje:

- Čini mi se da su ovi komadi koje smo napravili poslednje tri godine mnogo uspešniji nego što naše pozorište to može da pokaže zato što igramo na sceni koja nije naša. Naravno da smo zahvalni „Vuku“, ali naravno i da čeznemo za svojom kućom.

foto: Dado Đilas

Direktor i profesor

Na kraju razgovora on kaže da svaki slobodan trenutak provodi u prirodi i na Mokroj gori.

- Projekat „Akademija“ je odložen na neko neodređeno vreme jer profesor ide u Kinu da snima film. A ja volim da često odem na Mokru goru, kad god mogu - zaključuje Cvijanović.

Cvijanović je prvi direktor Visoke škole dramskih umetnosti u Andrićgradu, čiji je idejni tvorac Kusturica. Popularni Cvija držaće i klasu glume. Planirano je da se nastava održava na šest katedri - za filmsku režiju, koju će predavati Kusturica, katedri za kameru, katedri za montažu i katedri za zvuk, koje će voditi Goran Volarević, Svetolik Mića Zajc i Slobodan Mihajlović...

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Aleksandar Jovanović, Damir Dervišagić, Dado Đilas

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...