NAJVEĆA ZVEZDA SERIJE ČARI ZAPUŠILA USTA METU DEJMONU! Pošteno ga je NAGRDILA zbog zatucanih stavova o seksualnom uznemiravanju
Foto: Profimedia

IMA PRAVO?

NAJVEĆA ZVEZDA SERIJE ČARI ZAPUŠILA USTA METU DEJMONU! Pošteno ga je NAGRDILA zbog zatucanih stavova o seksualnom uznemiravanju

Pop kultura -

Glumica Alisa Milano održala je lekciju o problemu kršenja seksualnih normi. Njen učenik bio je niko drugi do Met Dejmon glavom i bradom.

foto: Profimedia

Met se pobunio nekoliko puta ove nedelje sugerišući da zlostavljanje i uvreda na to polju ne mogu da idu jedno uz drugo. Dao je i primere kako bi on ili neko drugi trebalo da reaguje u različitim slučajevima zlostavljanja.

- Verujem da postoji čitav spektar ponašanja. I to ćemo vremenom shvatiti.

Znate, udariti nekoga po zadnjici i silovati dete nije isto, zar ne? Obe stvari moraju biti iskorenjene bez ikakvog pogovora, ali ih ne treba mešati.

Zvezda serije "Čari" imala je itekako valjan odgovor na njegovu konstataciju. Objavila ga je na Twitteru.

foto: Profimedia

"Od malih stvari se počinje", napisala je Alisa i dodala "bila sam žrtva obe situacije o kojima govoriš. I jedna i druga jako bole. I sve su povezane sa patrijahalnom sa prihvatljivom, normalnom pa čak i dobrodošlom - mizoginijom."

"Nismo besne zbog toga što nas je neko uhvatio za zadnjicu, već zbog toga što je to odjednom postalo normalno. Besne smo zbog toga što smo ućutkivane predugo."

Alisa je navela razloge zašto je važno suprotstaviti se ovoj pošasti koja je postala društveno prihvatljiva kategorija. Razlog tome je što su žene predugo ćutale.

Glumica je omalovažavanje, sramoćenje, zlostavljanje i uznemiravanje nazvala bolešću sistema. Uporedila ih je sa tumorom koji se odstranjuje bez anestezije. Odmah i bez pogovora.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Noizz.rs/Foto:Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

GUZA OD KOJE ZASTAJE DAH: Pogledajte muške reakcije na njen prolazak...kraj će vas oduševiti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track