NEMA KOGA OVAJ HIT NE POGAĐA PRAVO U DUŠU: Ono što niste znali je da ga je napravio psihijatar, a Manda je uz njega sahranjen!
Foto: Printscreen

KOMPONOVAO PESMU

NEMA KOGA OVAJ HIT NE POGAĐA PRAVO U DUŠU: Ono što niste znali je da ga je napravio psihijatar, a Manda je uz njega sahranjen!

Pop kultura -

Iako će većina na prvu loptu pomisliti, da sve što imaju zajedničko pesma „Nesanica“ iz filma „Ivkova slava“ i „Lejla“, koju je u ime Bosne i Hercegovine na prošlogodišnjoj Evroviziji pevao „Hari Mata Hari“ jeste da ih je komponovao Željko Joksimović, to i nije sasvim tako.

foto: Printscreen

Naime, tekstove za ove kompozicije pisao je Dejan Ivanović lekar u valjevskom Zdravstvenom centru, koji je specijalizovao psihijatriju. Isti valjevski dvojac napravio je i pesmu „Oro“ Jelene Tomašević, koja ove godine predstavlja Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije. I dok se o Željku Joksimoviću gotovo sve zna, o lekaru koji je na sebe preuzeo ulogu tekstopisca, Dejanu Ivanoviću gotovo da se nije ni pisalo.

foto: Damir Dervišagić

Sa kim ste (osim Joksimovića) najbolje sarađivali i koga biste voleli da interpretira vaše stihove?

"Volim kada moje pesme otpeva neko ko zna kako se to radi i tome ću se i ubuduće radovati. Zato mi je drago što ih osim Željka pevaju npr. Jelena Tomašević, Milena Vučić, Hari Varešanović. Sa saradnicima sam do sada imao pozitivno iskustvo. Imao sam veliku želju da neku od mojih pesama otpeva Toše Proeski i ta mi se želja ispunila kroz pesmu „Nesanica“, koju je Željko aranžirao za film „Ivkova slava“. To mi je bila posebna čast i zadovoljstvo, naročito kada znam da je i Tošetu to bila omiljena pesma. Ne mogu da ne iskažem svoju duboku žalost zbog preranog odlaska takvog pevača i čoveka", rekao je svojevremeno Dejan.

Kurir.rs, Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NIKAD OBJAVLJENA PESMA IZ RATA: Vojnici pevaju Gedžo, gegulo! Naježićete se!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track