Najnovije vesti

GORDAN MIHIĆ ISKRENO O KRITIKAMA NA RAČUN NEMANJIĆA: Jedva su čekali da me pljunu!
Foto: Promo

Iskren

GORDAN MIHIĆ ISKRENO O KRITIKAMA NA RAČUN NEMANJIĆA: Jedva su čekali da me pljunu!

Pop kultura

Proslavljeni scenarista Gordan Mihić ne mari zbog negativnih kritika na račun serije „Nemanjići“ - da su scenario, gluma i režija loši, a da govor nije u duhu epohe.

On u izjavi za Kurir kaže da moramo da sačekamo kraj prve sezone kako bismo dali sud o njegovom delu i radu njegovih kolega.

- Prošao sam više puta kroz ovo u životu. Uvek vreme pokaže ko je u pravu, a ko nije. Svaki razuman čovek je spreman da prihvati i sasluša svačije mišljenje. Naravno, na tome se sve i završava jer ne možemo ništa više da učinimo osim onoga što smo uradili. S druge strane, a tome vrlo nerado govorim, imam kolege koje imaju vrlo pozitivne komentare na seriju. Mišljenja su podeljena, a sud o jednoj seriji se donosi tek nakon što se pogleda svih 12 epizoda - naglašava Mihić.

foto: Zorana Jevtić

Proslavljeni autor nema nameru da sada polemiše s kritičarima.

- Postoji zlonamerna mržnja i botovi koji mrze sve što je neko drugi uradio, a smatraju da nepravedno nisu dobili ono što je neko drugi. Jedva čekaju da pljunu i ponize. Zvao sam jutros reditelja Marka Marinovića da mu kažem, što sam i vama. I on je već prošao kroz slično. Stoji na nogama.

Mihić kaže da ga je prvi zvao Radoš Bajić da mu pruži podršku.

- On, kao i mnogo mojih kolega, poručuje mi da ovo ne uzimam ozbiljno. Imam toliko godina da sam navikao na takve stvari. Vreme to pokaže. Za „Balkan ekspres“ su na programskom savetu TV Beograd rekli da je ko da sam ih nogama pisao, a serija živi već 30 godina - zaključuje Mihić.

foto: Promo

Pojačanje Nada Šargin kao usvojena ćerka

„NEMANJIĆI“ PARIRAJU SVETSKIM PRODUKCIJAMA

Glumica Nada Šargin ostvarila je u TV formatu „Nemanjići“ ulogu Raške, usvojene ćerke Stefana Nemanje, a za nju je ovo bilo nesvakidašnje profesionalno iskustvo.

- Nikada nisam imala takve uslove na snimanju nekog televizijskog formata. Nekada snimanje televizijskih serija liči na film „I konje ubijaju, zar ne“. Samo čekaš kada će neko da padne mrtav. Ovde toga nije bilo. Biće serija sigurno gledana, jer je vizuelno iznad naših standarda. Pariraće ozbiljnim produkcijama - kazala je Šarginova za Tanjug.

Njen lik je, kako kaže, blag i miran.

- Tražila sam u savladavanju uloge gde je Raška drugačija, ali ta druga strana nije napisana. To je lepo... Mihić je Rašku napisao u najlepšem svetlu. Prizvala sam takvu ulogu.

REAGOVANJA

Srđan Dragojević

Nisu deca ništa kriva

Vidim zamerke na glumu dece. Znate li koliko je komplikovan kast dece, ovde je to znak lenjosti. Ja pogledam snimljenih 2.000, onda lično vidim 200 i onda se sa 20 radi dva meseca. Sve da se izaberu dva prava. Nisu deca koja ne znaju da glume ništa kriva.

Miroslav Lekić

Ni blizu „Igre prestola“

Privatno mi je veoma žao zbog reakcija javnosti. „Nemanjići“ su velika tema i projekat. Šteta što su ovako startovali. Po reakcijama ne da nismo dobili „Igru prestola“, nego ni „Kosovski boj“ Zdravka Šotre.

LJUBOMIR RADANOV - Foto: Promo; Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(КУРИР ТВ) ЗАШТО ЦАР ДУШАН СИЛНИ НИКАДА НИЈЕ ПОСТАО ДУШАН СВЕТИ? Ево који су кључни разлози!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...