MOĆAN GOVOR KOJI JE UZDRMAO CELU PLANETU: Opra Vinfri na dodeli Zlatnih globusa začepila usta mnogima!
Foto: Printskrin Youtube

BRAVO!

MOĆAN GOVOR KOJI JE UZDRMAO CELU PLANETU: Opra Vinfri na dodeli Zlatnih globusa začepila usta mnogima!

Pop kultura -

Čuvena voditeljka Opra Vinfri se na dodeli nagrada obratila javnosti, a njen govor prepričava se po celom svetu.

Spekuliše se da će ona da se pojavi na narednim izborima za prvog čoveka SAD-a, a nakon ovog govora, sigurno bi dobila veliki broj glasova.

"Mnogo puta sam navodila koliko ljudima znači inspiracija koju dobijaju od drugih ljudi, koliko je meni značilo što sam kao devojčica videla osobe crne puti koji dobijaju priznanja", započela je priču Opra, koja je na ceremoniji dobila nagradu za životno delo.

foto: Printskrin Youtube

"Negde tamo devojčice se danas ugledaju na mene. Svi smo svesni koliko se stvari prikrivaju u medijima. Koliko korupcija i nepravda uzima maha. Koliko su tajne i laži prisutne. Moram da kažem kako cenim novinare više nego ikada, sada kada pokušavaju da utiču na krupne stvari u ovo komplikovano vreme. Govoriti istinu je najmoćnije oružje koje svi mi imamo. Ponosna sam na sve, naročito žene, koje su se zauzele za sebe i rešile da progovore o svojim problemima", nastavila je poznata voditeljka

"Ove godine mi smo postale glavna priča. Ova priča može da se primeni na sve. Borimo se za prava onih koji su zlostavljani, ljudi za čije priče nikada nećemo čuti. Oni koji rade u fabrikama, u svetu tehnologije, koji se bave sportom, vojnici...", dodala je i navela par primera koji su uticali na njen život, poput slučaja žene koja je pre nešto više od 70 godina silovana i kojoj su zabranili da to prijavi, pod pretnjom da će je ubiti ako uradi tako nešto.

Kako su danas mnogi svetski mediji preneli, prijatelji Opre Vinfri su otkrili da razmatra da se 2020. kandiduje za mesto predsednika, a ona nije potvrdila, ali ni demantovala ove spekulacije.

foto: Printskrin Youtube

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track